• Почетна
  • СПОРТ
  • Ивковић окупља 19 играча, без Савановића, Новице, Ерцега
Прочитај ми чланак

Ивковић окупља 19 играча, без Савановића, Новице, Ерцега

0

micov 1

(Новости)
Селектор Србије Душан Ивковић је првобитни списак потенцијалних репрезентативаца Србије допунио са два имена због оправданог изостанка Душка Савановића, Новице Величковића и Зорана Ерцега. Међу Орловима наћиће се први пут Никола Калинић, играч Војводине који игра на позицији крила и Немања Крстић, играч Меге на позицији бека.

– После обављених прегледа и мишљења Лекарске комисије Кошаркашког савеза Србије, из оправданих разлога, са списка су изостављени Душко Савановић, Новица Величковић и Зоран Ерцег. Због њиховог изостанка, накнадно су позвани Немања Крстић из младе репрезентације и Никола Калинић из универзитетске селекције. И даље ћемо пратити наступе млађих селекција и консултовати се са њиховим тренерима. Могуће је да ћемо позвати још неког играча из ових репрезентација, када се њихове обавезе заврше – рекао је селектор репрезентације Србије Душан Ивковић.

Окупљање репрезентације заказано је за понедељак 8. јул у београдском хотелу „Зира“. На списку играча налазе се: Милош Теодосић, Стефан Марковић, Василије Мицић, Немања Недовић, Богдан Богдановић, Данило Анђушић, Немања Дангубић, Немања Крстић, Немања Бјелица, Владимир Лучић, Владимир Мицов, Никола Калинић, Милан Мачван, Стефан Бирчевић, Ненад Крстић, Рашко Катић, Владимир Штимац, Ђорђе Гагић и Дејан Мусли.

Стручни штаб после одласка Владе Вукоичића и Саше Никитовића, због проналаска клуба, чиниће као Ивковићеви помоћници Милош Глигоријевић и Ђорђе Аџић. Кондициони тренери су ПРедраг Зимоњић и Душко Марковић