Прочитај ми чланак

Хазар и србомрзац Каспаров напао Ђоковића због Русије: Он је пример затупљености

0

Хазар, србомрзац и слуга кабале Гари Каспаров поново је у својој критици власти Владимира Путина и напао и Новак Ђоковића.

Каспаров је и раније критиковао Ђоковића када је кренула јавна расправа о суспензији руских и белоруских тенисера са овогодишњег Вимблдона.

Ђоковићев став је био да нико не треба да буде дискриминисан.

„Русија можда може да се такмичи по рангу, али они убијају по националности. Руски спортисти који не осуђују Путинов рат истребљења у Украјини га подржавају ц́утањем. А Србин који то не учини посебно је неприкладан с обзиром на историју“, рекао је тада руски шахиста.

Сада је Каспаров своје ставове појаснио у великом интервју за „Вечерњи лист“.

„Гледајте, то је било индиректо јер сам ја одговорио на неке његове коментаре на Твитеру. Моја позиција је да ја нисам против потпуне забране (мислећи на неиграње руских спортиста). Ја мислим да је прави приступ том проблему тражити од њих да потпишу декларацију коју сам поменуо. Да на тај начин утврде да је рат криминал, да је режим илегалан, да је Путинов режим диктатура. Ако потпишу тај папир, могу да наступају. Ако не, не би требало. Мислим да свако заслужује прилику да добије могућност избора“.

Каспаров је потом поново критиковао Ђоковића.

„Ђоковићеви коментари су били депласирани, јер је причао о позивници базираној на рејтингу. Оно што видимо у овом случају, као и на примеру неких НХЛ играча попут Овечкина, пример је друштвене затупљености. Они просто не разумеју шта се догађа. А догађа се злочин какав није виђен од Другог светског рата. Не желим да умањим злочине у балканским ратовима, али величина тога је била таква да није упоредива са онбим што се догађа у Украјини. Да, било је и то врло трагично. Српска агресија заслужила је да буде осуђена на најоштрији начин“.