Прочитај ми чланак

„Гробари“ упали у просторије „Делија“

0

head

Припадници Партизанове навијачке групе “Хед хантерс” упали су у ноћи између уторка и среде у просторије магазина “Звездина ревија”, које се налазе у згради СД Црвена звезда, у непосредној близини “Маракане”, у потрази за својом заставом коју су им навијачи црвено-белих отели у сачекуши у београдском насељу Умка уочи 145. вечитог дербија, сазнаје “Ало!”.

Просторије магазина “Звездина ревија” су у ствари просторије навијачке групе “Делије север” у којима вође навијача црвено-белих често бораве и где се договарају о уобичајеним навијачким активностима.

“Хантерси” нису нашли заставу, али у просторијама истовремено нису ништа ни поломили нити из њих нешто украли. Према речима нашег извора из полиције, која је оперативним сазнањима дошла до информација о неочекиваној ноћној посети, управа Фудбалског клуба Црвена звезда инцидент није званично пријавила полицији.

Подсећања ради, “делије” су најпре 2. новембра, на дан дербија, организовано напале ову групу “гробара” из Обреновца како би им отеле заставу, што се у свету фудбалских навијача сматра највећим трофејем, јер је застава једно од најважнијих обележја. За то су се припремали од раног јутра и њих око 100 направило је сачекушу на аутобуској станици у Умци. Њих неколико је дошло на сам перон станице са видљивим обележјима Звезде и требало је да испровоцирају Обреновчане како би се зауставили и кренули у разрачунавање са њима.

Сачекали су колону са аутомобилима и комбијем партизановаца, којима су одмах почели да добацују и да их провоцирају, а када су се ови упецали и изашли из возила, из заседе су излетели остали звездаши који су били скривени около са штанглама и куваним моткама. У тучи која је уследила два младића из “Хед хантерса” су завршила на Ургентном центру са тешким повредама. “Делије” су тако дошле до свог плена – заставе и барјака “Хед хантерса”, једне од најјачих гробарских група са јужне трибине, а касније, током самог дербија, на северу су истакнута ова два трофеја.

 – Очекивала се реакција “Хед хантерса” на ово. Сам упад у “Звездину ревију” није такође ништа ново у међусобним обрачунима “делија” и “гробара”, јер су и раније заставе једни другима узимали и враћали. Пошто ништа није украдено ни полупано, нема ни кривичног дела – каже наш саговорник.

(Спорт26)