Прочитај ми чланак

Фудбал: Србија се не предаје

0

1(Политика)
Са овог становишта Србија је баш далеко од пласмана на завршни турнир најбољих фудбалских нација који се идуће године организује у Бразилу. У далеко повољнијој ситуацији су Белгија и Хрватска које су чврсто заселе на врх табеле. Остале репрезентације у нашој групи: Македонија, Велс и Шкотска су без икаквих изгледа да могу озбиљније да угрозе било кога.

Фудбалска репрезентација Србије је у овим квалификацијама са готово новим тимом и селектором, играла врло променљиво. Било је додуше и добрих момената у игри нашег националног тима и узбуђења али и слабих партија и великих разочарења. Сада, Србији, ни евентуална победа у Бриселу не би донела неки велики помак на табели, али, би свакако улила ново самопоуздање, које је негде после пораза у Загребу, изгледа напустило многе наше играче.

Јуче је у Старој Пазови селектор Синиша Михајловић окупио наше најбоље фудбалере. Додуше, са списка су изостали Тошић, Ђуричић и Настасић, као и капитен Ивановић, који је тренутно како сазнајемо у Барселони на лекарским прегледима и Невен Суботић, који је добио још који дан паузе после узбудљивог финала Лиге шампиона.

– Све док год постоји шанса ми ћемо је јурити резултат, свидело се то неком или не. Сада нам остаје да се добро спремимо за Белгијанце, да још једном видимо одакле нам прети највећа опасност, где можемо добро да их нападнемо. Нисам од оних који се лако предаје, ваљда сам тако васпитан и то је вероватно део мог темперамента, истиче Синиша Михајловић.

23Имајући у виду чињеницу да ће због жутих картона дуел са Белгијом пропустити млади деганзивац Манчестер ситија Матија Нстасић а да је Милан Бишевац штопер Лиона одрадио казну неиграња у Загребу, може се очекивати да ће пред Стојковићем играти Суботић и Бишевац.

 – Заиста остаје велики жал за пропуштеним приликама, али и то је фудбал. Знамо да Белгијанци имају сјајну репрезентацију, одличне играче попут Азара, Бентекеа, Компанија, да су после дужег периода формулисали одличну екипу, али за све је потребно пуно стрепљења. Идемо у госте са надом да немамо више шта да изгубимо, док ће домаћин свакако морати да јуриша на сва три бода. Можда је то наша шанса, док год постоји шанса нећемо се предавати, тврди Бишевац.

Михајловићева главна дилема пред дуел са лидером у нашој групи остаје на који начин да дефинише нашу оштрицу. У једној варијанти свакако ће се ослонити на младог Митровића, центарфора Партизана, чије време тек долази.

– Свакако да прија селекторов позив, признаје Митровић. Морам да кажем да сам много тога научио од селектора, сада сам некако другачији, смиренији на терену, више не трчим у гужву. Ова утакмица је важна и због чињенице да су нам Белгијанци остали велики дужници. Лако су нас победили иако смо пуних 60 минута имали више од игре. Идемо на победу, зашто да не.

Србија у Брисел одлази 5. јуна, са новом надом и жељом да може да изненади Белгијанце, који су свакако бар на папиру фаворити …