Прочитај ми чланак

ФУДБАЛ: Данас утакмице 12.кола (сатница)

0

fudbalska-lopta_660x330

Утакмицама 12. кола овог викенда наставља се такмичење у фудбалској Суперлиги Србије, дерби ће у недељу на Врачару одиграти Рад и Црвена звезда, а тај дуел проглашен је за утакмицу високог ризика.

Парови 12. кола Суперлиге:

Данас играју:
Раднички Крагујевац – Чукарички (13.30), Нови Пазар – Спартак (13.30), Раднички Ниш – Вождовац (13.30), ОФК Београд – Јагодина (13.30), Партизан – Доњи Срем (17), Војводина – Јавор (18).

У недељу играју Рад – Црвена звезда (13).

ТАБЕЛА: Партизан 21, Црвена звезда 20, Војводина 20, Раднички Ниш 18, Јагодина 18, Чукарички 18, Нови Пазар 17, Спартак 17, итд.

Након инцидената на прошлонедељеном 145. „вечитом“ дербију и најављеног обрачуна државе са хулиганима, пажња јавности биће усмерена на догађаје на трибинама српских стадиона.

Рад већ неколико година мечеве са Партизаном, Звездом и Новим Пазаром игра на стадиону Обилића на Врачара.

Овај пут, међутим, долазак на Врачар најавила је и група Јунајтед форс, која је до сада бојкотовала мечеве на овом стадиону. На другој страни, очекује се долазак великог броја навијача Црвене звезде.

Када је у питању фудбалу, изабраници Славише Стојановића за циљ имају да савладају Рад и тако „потврде“ победу над Партизаном који им и даље бежи један бод.

Бранилац титуле, екипа Партизана, на чијој клупи је ипак „преживео“ Вук Рашовић дочекаће Доњи Срем на стадиону у Хумској на којем неће бити гледалаца.

Партизанов стадион суспендован је због инцидената навијача на утакмици са Звездом, а коначна одлука о казнама поводом тог случаја биће донета 13. новембра.

Фудбалери црно-белих мораће да се потруде да против Доњег Срема дођу до победе и макар мало поправе слику са „вечитог“ дербија када су деловали као све, само не као шампиони Србије.

Шансу из прикрајка вребаће Војводина која у случају кикса Партизана и Црвене звезде може да избије на прву позицију на табели.

Изабраници Марка Николића у Новом Саду ће дочекати ивањички Јавор на чију клупу је, уместо Богића Богићевића, дошао Предраг Ристановић.

Шампионат Србије ове сезоне је веома изједначен, а доказ за то су и још три екипе које се боре за сам врх – нишки Раднички, Јагодина и Чукарички.

Нишлије ће на стадиону „Чаир“ дочекати веома солидну екипу Вождовца, екипа Јагодине гостује ОФК Београду, док ће Чукарички одмерити снаге у Крагујевцу са домаћим Радничким.

Пут за излаз из резултатске кризе тражиће екипа Слобода, која ће у Ужицу дочекати крушевачки Напредак, док ће се у дуелу два тима из средине табеле састати Нови Пазар и Спартак из Суботице.

(РТВ)