Прочитај ми чланак

ФРАНЦУСКА ПРВА ДО ПОЛУФИНАЛА! Уругвај се самоубио, „триколори“ међу четири најбоља

0

Фудбалска репрезентација Француске први је полуфиналиста Светског првенства! "Триколори" су у Нижњем Новгороду победили Уругвај са 2:0 и пласирали се међу четири најбоље селекције на Мундијалу

Французи су одиграли добру утакмицу, али им је Уругвај малтене поклонио пролаз даље. Први гол на мечу постигао је Варан главом после слободног ударца, када је готово потпуно сам у шеснаестерцу скочио и послао лопту у мрежу.

Уругвај је покушао да се врати, само који минут после примљеног гола промашио је најбољу шансу на утакмици. Голман Француске Љорис је маестрално одбранио ударац Касереса, а Годин је натрчао на лопту на два метра од гола и послао је преко пречке.

Меч је решен у 61. минуту, када је голман Уругваја Муслера направио кардиналну грешку и после шута Гризмана са 16 метара, сам послао лопту у своју мрежу! Направио је готово исту грешку као голман Ливерпула Каријус у финалу Лиге шампиона против Реала.

Француска ће у полуфиналу играти са победником меча Бразил – Белгија.

 

УРУГВАЈ – ФРАНЦУСКА 0:2 (0:1)

Стрелац: Варан у 40. и Гризман у 61. минуту.

Стадион: Нижњи Новгород. Судија: Нестор Питана.

УРУГВАЈ: Муслера, Касерес, Хименез, Годин, Лаксал, Нандез (од 73. Уретавискаја), Тореира, Весино, Бетанкур (од 59. Родригез), Стуани (од 59. Гомез), Суарез.

ФРАНЦУСКА: Љорис, Павар, Варан, Умтити, Ернандез, Канте, Толисо (од 79. Нзонзи), Погба, Мбапе, Гризман (од 93. Фекир), Жиру.

 

ТОК МЕЧА:

Крај! Француска иде у полуфинале!

89′. Ударац Гризмана из слободњака са 20 метара, лопта је отишла преко пречке.

84′. Утакмица је потпуно замрла, мирно се игра и чека крај, Французи држе лопту и контролишу све на терену.

73′. ШАНСА! Могао је Толисо да реши све дилеме око полуфиналисте, био је потпуно сам на ивици шеснаестерца, циљао је даљи угао, али је пребацио гол.

64′. Опасан ударац Кристијана Родригеза са ивице шеснаестерца, лопта је прошла десетак центиметара од гола Француске.

61′. ГОЛ! Кардинална грешка Муслере! Голман Уругваја је поклонио гол Французима, попут голмана Ливерпула што је поклонио гол Реал Мадриду у финалу Лиге шампиона! „Триколори“ воде 2:0 и близу су полуфинала!

58′. Касерес оштро по земљи на петерац, избацује лопту одбрана Француске.

55′. Поигравао се Умтити испред свог гола, изгубио је лопту, која је дошла до Бетанкура, а његов ударац са ивице шеснаестерца завршио је далеко од мреже.

Уругвај и даље без Единсона Каванија на терену, вероватно ће чекати последњих пола сата, ако резултат не буде повољнији за његов тим.

(ФОТО) БЉАААААК!!! Голману Француске ВИЛИН КОЊИЦ УЛЕТЕО У УСТА!
Крај првог полувремена

44′. ЉОРИИИСС!!! Каква одбрана голмана Француске! Ударац Касереса главом после корнера, у сам угао, а Љорис је маестрално одбранио! И онда се ГОДИН обрукао, јер је натрчао на лопту и са два метра је послао преко гола!

42′. Покушао је Нандез са 20-ак метара да изненади Љориса, али голман Француске је био на правом месту.

40′. ГОЛ! Рафаел Варан је главом после слободњака погодио мрежу Уругваја – 1:0!

36′. Сада акција на другој страни, Весино је шутирао, ипак право у Љориса.

35′. Најзад мало узбуђења после дужег времена, Мбапе је побегао по десној страни, заврнуо је лопту, која је побегла Муслери, али никог није било ту близу од Француза да је пошаље у гол.

– А, ево шта каже статистика међусобних сусрета! Ово су резултати са пет последњих дуела Уругваја и Француске!

15′. ШАНСА! Најбоља прилика на утакмици до сада! Жиру је нашао Мбапеа, који је прерано скочио на лопту, тако да иако је био потпуно сам на шест-седам метара од гола, његов шут је завршио високо преко гола.

14′. Напад Уругваја, центаршут Бетанкура у петерац, излетео је Љорис и боксовао лопту.

11′. Гризман центрира на другу стативу из слободњака, скочио је Варан, лопта је отишла далеко од гола.

7′. Поушај Ернандеза да убаци лопту у шеснаестерац, она је ишла на Жируа, ипак шпиц Француске је није добро примио.

4′. Прва опасност пред голом Француске, у акцији коју је покренуо Суарез, али Нандез на крају није успео да захвати фудбал на осам-девет метара од гола.