Прочитај ми чланак

ФК Партизан: Рашовић већ зна тим

0

vuk_620x0(Новости)
Тренер Партизана на припремама које су обављене на словеначком Похорју није много комбиновао. На три утакмице ротирали су се само голмани, а стартери су били познати.

Десетодневна словеначка епизода је завршена за српског шампиона, следећа станица на путу ка званичном делу европске мисије је Варшава.

Тренер Вук Рашовић има разлога за задовољство после подвлачења црте на другу фазу припрема која је донела три изузетно јака теста.

Утакмице које црно-беле нису стављали у инфериоран положај, напротив, кроз највећи део мечева са Локомотивом, Петролулом и Металистом, Партизан је контролисао збивања на терену. “Зачин” је ставила и добра партија резервиста против новог словеначког прволигаша Заврча.

– Напредујемо из меча у меч, тако смо и конципирали други део. Хтели смо и бирали јаке противнике и зато сада имамо веома јасну и бистру слику, знамо где се налазимо у овом тренутку. Врло добро знамо и шта треба да радимо да бисмо били још бољи.

ГОЛМАНИ У ПРАВОМ РИТМУ
Нема више на голу Партизана неприкосновеног Владимира Стојковића, па би о јединици црно-белих за старт могао да одлучи “фото-финиш“ јер су сва тројица чувара мреже најавила у Словенији да могу међу стативе.
– Петровић, Лукач и Живковић су сигурно деловали на голу. Биће заиста слатких мука приликом избора. Похвалио бих и Ивковића и Немању Петровића који су дошли из Телеоптика, добијају прилику и одлично је користе.

Црно-бели су на контролним мечевима током припрема на Похорју најавили шта ће бити тежња током сезоне, дошло се до препознатљивог стила.

– Морамо да наставимо у овом стилу и да се из меча у меч понављамо. Није то лако и мора се имати у виду да хоћемо да имамо по два решења на свакој позицији. Резултат није био у првом плану, али је добро када испрати оно што радимо на терену. На сваком тренингу морамо да трасирамо пут за мечеве који долазе.

Посебно је упао у око податак да Рашовић на тест мечевима није комбиновао попут већине тренера. Од Локомотиве до Металиста ротирали су се само чувари мреже, преосталих 10 стартера нису мењани.

– Мени је драго ако они који су гледали ове утакмице мисле да знају екипу која ће истрчати на терен против Ширака. Радује ме што је меч против Заврча, у којем су наступили момци са мањом минутажом, личио на онај касније против Металиста. Играчи се држе договора и поштују шта њихова позиција захтева на терену.

Желимо да имамо две добре опције на свакој позицији како бисмо имали алтернативе. Хоћу да онај ко није у постави има жељу да истисне онога ко је на терену, јер само здрава конкуренција може да донесе неопходан квалитет.

И поред добрих партија конкурс за нова лица у Хумској је и даље отворен.

– Размишљамо и тражимо фудбалере на тим “отвореним” позицијама. Момци су у Словенији веома добро користили минутажу коју су имали. Стојим иза раније изговорених речи, да ако доведемо некога, он мора да буде бољи од онога кога већ имамо у тиму. У случају да не буде непланираних одлазака то би требало да буду још два-три имена.

Евидентно је да Гулан и Малбашић каскају отприлике две недеље за групом. Не би ни било нормално да су после три тренинга на истом нивоу физичке припремљености као остатак тима – закључио је шеф струке црно-белих.

ДА МАРКО ШЋЕПОВИЋ ОСТАНЕ
У СИТУАЦИЈИ када се практично свакодневно очекује вест о одласку Марка Шћеповића у иностранство, млади стручњак са њим ради као да ће млађи од браће бити на располагању екипе током сезоне.

– Нисам се помирио са његовим одласком и волео бих да остане. Он има дозволу да оде. Ипак, ту је, ради и тренира са нама. Сигурно је да ће, ако не оде, бити у конкуренцији за меч са Шираком – истакао је Рашовић.