Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ запретио Французима

0
Фото: Вечерње новости

Фото: Вечерње новости

Селектор наших кошаркаша Aлександар Ђорђевић истакао је пред пријатељски меч са Француском, који се игра у среду (20.30) у Београдској Aрени, да су Французи фаворити за освајање медаље на предстојећем Еуробаскету. Такође је додао и да ће Србија у среду покушати да им пошаље јасну поруку – да жели злато.

Србија и Француска су прошлог петка одмерили снаге у Нансију, где је наш ривал био убедљив 78:65.

– Француска је користила четири играча преко 25 минута. То говори колико им је стало да нас победе и да нам пошаљу поруку. Ово је најбоља Француска икада. Код њих је скоро слављеничка атмосфера. Ми нисмо били комплетни, играли смо без тројице играча, а ни Бјелица није био потпуно спреман. Французи су фаворити број један Европском првенству. Улога фаворита међутим није увек потврђена резултатима. Ми смо један од кандидата за медаље и не бежимо од тога. Французи бране европску титулу, али њу дуго нико није одбранио – рекао је Ђорђевић, тако појаснивши да ће Србија „показати зубе” свом ривалу.

Пре одласка у Француску наши репрезентативци су били у Крањској Гори, а сада полако улазе у завршну фазу припрема у Београду.

– Вратили смо се у Београд после скоро месец дана. У Нансију нам није било лако, било је јако топло. Нисмо могли да се брзо адаптирамо, што показује и незгода са Богдановићем, који је дехидрирао – казао је Ђорђевић.

Он је додао да су се Милош Теодосић и Зоран Ерцег потпуно опоравили од повреда, док ће Драган Милосављевић морати још неколико дана да ради слабијим ритмом.

– Не спремам се још за скраћивање списка. Добра је била одлука што смо имали велики број играча на припремама баш због тих повреда. Са овим бројем играча ћемо играти и на турниру „Трофеј Београда”. Неће бити лако да се направи коначан списак. Имам дилема, али не много. Правимо селекцију за садашњост и будућност. Гледамо шта ће бити и за три године, да тада буду носиоци игре неки млађи – објашњава Ђорђевић.

Наш селектор је поново нагласио да су репрезентативци много напредовали после освајања сребрне медаље на Мундобаскету, али је рекао да ће морати да наставе са напретком.

– Види се кроз клупске сезоне колико су играчи напредовали у односу на прошло лето. Једино Бирчевић није био на том нивоу, али су њега омеле повреде и први одлазак у иностранство. Остали су играчки сазрели. Aли морају сви да напредују и даље, да подижу лествицу и да се не задовољавају до сада постигнутим – рекао је Ђорђевић.

Извор: Блиц