• Почетна
  • СПОРТ
  • Доњи Срем покварио славље Звезди (Ток меча, резултати, табела)
Прочитај ми чланак

Доњи Срем покварио славље Звезди (Ток меча, резултати, табела)

0

Crvena yveyda Donji Srem612

(Б92, фото: Неговановић)

Фудбалери Доњег Срема покварили су славље Црвеној Звезди, поводом 50 година „Маракане“, ремијем од 2:2 са десеторицом играча.

Гости из Пећинаца су у тренутку када је Пешић-Лакић искључен губили 2:1, али су у последњим тренуцима меча преко Стефана Ашковског, ученика Партизана, стигли до бода.

Црвено-бели су водили 2:0 после сат времена игре головима Абиоле Дауде и Нејца Печника, да би Дамјан Марчета у 76. минуту донео наду свом тиму. Уследио је корнер и велика гужва, а Ашковски је са три метра преварио Бајковића.

У мечевима одиграним у суботу, нове победе забележили су Чукарички и Партизан.

САСТАВИ:

Црвена звезда: Бајковић, Лазић, Мијаиловић, Мартиновић, Вешовић, Ковачевић, Милијаш, Нинковић, Печник, Касалица, Дауда

Доњи Срем: Белић, Прљевић, Божовић, Букорац, Крунић, Илић, Лакић-Пешић, Синђић, Јанковић, Дамјановић, Ашковски.

Ток меча:

Приметна је велика гужва око стадиона. Пола сата пре почетка меча стадион је солидно испуњен, а највише навијача има на северној трибини.

0′ – Пре почетка самог меча на терену су се нашли играчи који су одиграли први меч на Маракани – 1. септембра 1963. године против Ријеке, коју је Звезда добила 2.

Поред актуелног председника Драгана Џајића, ту су били још Владица Поповић, Душан Маравић, стрелац првог гола за Звезду на новом стадиону, и Томислав Милићевић. Њима су уручени дресови и макете стадиона, од Светозар Мијаиловића, председника скупштине Црвене звезде.

6′ – Нису се гости из Пећинаца ‘уплашили’ атмосфере на Маракани, и већ после седам минута игре имали су одличну шансу. Заиграли су агресивније од почетка и изборили се за корнер. Уследио је центаршут на пет метара, Букорец је неометан захватио лопту главном али је Бајковић још боље интервенисао и послао лопту преко гола.

9′ – ГОЛ – Звезда кажњава промашај гостију већ после три минута. Нејц Печник је феноменалним дриблингом избацио чувара, али је прејако центрирао. Међутим, лопта стиже до Касалице који налази Дауду на другој стативи, а Нигеријац је главом шаље у контра угао гола – 1:0.

17′ – Звезда је захваљујући раном голу заиграла доста опуштеније. Нову прилику да повећа предност свог тима имао је Ковачевић, али је његов шут са ивице шеснестерца, после течне акције целог тима, завршио преко пречке.

На стадиону је присутно око 35 хиљада навијача.

25′ – Доњи Срем је успео да се ослободи притиска и пребацио тежиште игре пребацио на половину домаћина. Имали су гости добру ситуацију за контру, али је Лазић добрим постављањем и клизећим стартом отклонио опасност. Недуго затим, шут са дистанце завршио је високо преко пречке.
30′ – После пола часа игре, навијачи Црвене звезде раширили су транспарент против Томислава Караџића, као и у претходним колима, а судија Дарко Богдановић прекинуо је меч.

„Делије“ су развиле транспарент на коме је писало: „Година 1961. – Томислав Караџић први српски хулиган“, после чега им се цео стадион придружио у певању песми против првог човека ФСС Томислава Караџића.

FK Crvena zvezda Donji Srem211

После пет минута прекида, меч је настављен – након што су навијачи Звезде склонили транспарент.

45’+4 – После прекида нисмо видели превише фудбала. Игра се углавном одвијала на средини терена, а Звезда је успела да створи још једну прилику. Касалица је избио сам на Белића, а голман гостију зауставио је ударац нападача Звезде.

54′ – ГОЛ – Прву велику прилику у другом делу игре имали су гости, као и у првом, а Звезда је опет казнила промашај и дуплирала предност. Бајковић је био бољи од нападача гостију у ситуацији ‘1на1’, а већ у следећем нападу Печник је искористио лошу интервенцију одбране Доњег Срема и усамљен на другој стативи закуцао лопту у гол – 2:0.

73′ – За кратко време видели смо неколико занимљивих ситуација. Прво је Касалица, на асистенцију резервисте Милуновића који је заменио Дауду, пребацио истрчалог Белића али и пребацио гол, да би затим гости из Пећинаца имали шансу после прекида када је лопта прошла тик поред стативе.

Уследила је још једна шанса за Звезду. Комбиновали су домаћи преко левог крила, лопта је на крају стигла до Милијаша који је шутирао лево искоса али је Белић избацио лопту у корнер.

76′ – ГОЛ – Успели су гости да смање и унесу неизвесност у меч. Мартиновић је избацио једну лотпу из казненог главом, један од везњака Срема је само вратио ка голу до Лакића-Пешића – овај је само пребацио преко одбране до Дамјана Марчете који вара Бајковића – 2:1.

83′ – Наставља се са узбуђењима у финишу мећа. Доњи Срем је остао са играчем мање јер је Лакић-Пешић зарадио други жути картон због оштрог старта на Оњилу с леђа, после кога је Мартиновић погодио стативу, а Милуновић у наставку акције пребацио гол.

90’+4 – Доњи Срем је покварио славље Звезди пред 35 хиљада навијача. Изборили су се гости за корнер у другом минуту судијског продужетка, лопта је буквално пала у ноге Стефану Ашковском, који је био усамљен на три метра од гола. Играч који је поникао у Партизановој омладинској школи је спретно одреаговао и савладао Бајковића за велико славље свог тима – 2:2.

Резултати и стрелци у петом колу:

субота:

Јавор – Чукарички 0:2
Срнић 51, Стојиљковић 64

Рад – Раднички Крагујевац 1:0
Павловић 20′

ОФК Београд – Раднички Ниш 2:1
Дамјановић 26. пенал, Живковић 35. аутогол – Стојановић 50. пенал

Војводина – Нови Пазар 2:1
Аливодић 15, Шкулетић 33 – Арсенијевић 85

Јагодина – Спартак 2:0
Пешић 14, 52

Напредак – Вождовац 1:1
Гаврић 39 – Ђорђевић 90

Слобода – Партизан 1:2

1     Партизан              13
2     Чукарички            13
3     Раднички Н.         10
4     Црвена звезда     10
5     Војводина              9
6     Напредак               7
7     Нови Пазар           7
8     јагодина                7
9     Јавор                     7
10     Вождовац           6
11     ОФК Београд      6
12     Спартак               4
13     Доњи Срем         3
14     Рад                      3
15     Раднички 1923   3
16     Слобода Поинт  2