• Почетна
  • СПОРТ
  • Ђурђић: Меч са Хрватима прекретница у квалификацијама
Прочитај ми чланак

Ђурђић: Меч са Хрватима прекретница у квалификацијама

0

Фудбалер Гројтер Фирта и дебитант у дресу репрезентације Србије Никола Ђурђић рекао је да се нада да ће наставити са добрим партијама и у националном тиму.

Нападач Фирта је за сајт Фудбалског савеза Србије говорио је о мечевима за клуб и позиву у репрезентацију. Ђурђић је за викенд практично сам донео победу својој екипи на гостовању Шалкеу у Гелзенкирхену (1:2).

Он је прво асистирао Класусу код изједначујућег гола, да би у 91. минуту постигао победоносни погодак за прекид серије од 17 мечева без тријумфа у Бундеслиги.

Српски нападач је сјајним партијама у Хелсинборгу и Гројтеру заслужио позив селектора Синише Михајловића.

„Један од најлепших тренутака моје каријере“, рекао је Ђурђић пре првог тренинга са репрезентацијом у Никозији.

„Сјајна утакмица, фантастичан стадион, епилог посебно добија на значају имајући у виду редослед догађаја на утакмици и њен завршетак. На најлепши начин сам почео каријеру у Бундеслиги и надам се да ћу на основу тога моћи да градим самопоуздање и наставим са таквим играма“.

Ђурђић је додао да има доста самопоуздања због великог броја датих голова и да се нада да ће успети да помогне репрезентацији у наредним мечевима.

„Надам се да могу да будем од користи репрезентацији. Искрено, последњих годину и по дана сам у доброј форми, голови су ту, имам доста самопоуздања и због тога сам сада ту где јесам“, рекао је Ђурђић и осврнуо се на досадашњи ток квалификација за Светско првенство у Бразилу 2014. године.

„Објективно гледајући, срећа баш и није била на нашој страни, посебно у утакмици са Белгијом. То је детаљ који треба да се промени и све може да се окрене. У фудбалу кад ти се меч ‘отвори’, ако дођу голови као у утакмици против Чилеа, лако може да се деси да напад буде најјачи део тима. Најважније је да сви нападачи који који конкуришу за дрес репрезентације играју добро и постижу голове за клубове. Кад у таквом расположењу дођу на меч националног тима, прича је потпуно другачија“, истакао је 26-годишњи нападач.

Ђурђић је рекао да се нада да ће се ситуација променити баш против Хрватске.

„Веома битна утакмица за све нас због много разлога, бодова а и ривалитета са Хрватима. Било би лепо кад би та утакмица била прекретница у нашој квалификационој причи, да ту освојимо три бода и окренемо све у корист Србије“, закључио је Ђурђић,
додавши да ће меч са Хрватском бити један од најзначајнијих у ближој историји.

(Б92)