Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ НАПАДА ЗЛАТО! Није то дрим тим, него репрезентација САД!

0

Селектор српских кошаркаша Александар Ђорђевић захвалио је на подршци и рекао да је данашњи пласман у финале Олимпијских игара потврда квалитета његове екипе

103646_sale_iff

Reuters

Сви смо мало пустили сузу, вероватно од емоција, сузе радоснице. Јако сам поносан на свој став, на све играче, Кошаркашки савез Србије, све који су нам дали праву подршку у земљи. Ту праву подршку смо осетили, ову другу нисмо. Лепа медаља, једна или друга, видећемо. Феноменалан је резултат. Играчи су већ трећу годину ту и ово је потврда квалитета – рекао је Ђорђевић новинарима после утакмице.

Мушка кошаркашка репрезентација Србије се пласирала у финале Олимпијских игара у Рио де Жанеиру, пошто је убедљиво са 87:61 победила Аустралију.
Све је покренуо Штефанек

Селектор кошаркаша је рекао да је освајач златне медаље за Србију, рвач Давор Штефанек „покретач свега“.

– Честитке свима, прво од Штефанека који нас је покренуо, пробио лед. Он је толико тихо дошао, одрадио, узео медаљу и отишао кући. Хајде, буди овде две недеље са нама да сви прогледамо. Свака му част. Он је покретач свега овога. Сваки меч, свака трка, утакмица проживљва се. Сви заједно урламо, навијамо. Бодрићемо уживо кошаркашице да освоје медаљу. Сви осећају тимски дух. Терао сам ватерполисте редом да ми пипну руку од првог дана, па Нолета – рекао је Ђорђевић.

– Јако сам поносан на екипу, резултат, начин на који смо одиграли. Момци су били спремни да одраде оно што смо се договорили. То потврђује 14 примљених поена на полувремену, то се на овом нивоу десило. Сви смо много тога преживели и ишчекивали. Форма се дизала кроз такмичење, све утакмице смо одиграли на прави начин, не довољно добро и не целе. Али, испоставило се то као добро – казао је Ђорђевић.

Противник у борби за златну медаљу биће САД
.
– Постоје два начина да играмо утакмицу. Да одиграмо утакмицу или да одиграмо да победимо, нека играчи изаберу како ћемо – навео је селектор.

Према његовим речима, ово су најјаче Олимпијске игре у историји и „коначно треба да почне“ да се прича о стилу кошарке који игра репрезентација Србије.

Ђорђевић је рекао да екипа САД из Рија није „дрим тим“, јер је „дрим тим“ био само онај са Олимпијских игара у Барселони 1992. године.

– Хајде да не полећемо много, знам да ви то волите. Колико пута смо чули, а дрим тим је само један, а ово остало су репрезентације Америке. Дрим тим је играо 1992. и нажалост нисмо имали прилику да се састанемо са њима. Они су и онај из 1996. назвали дрим тим, није био толико јак, али је био са три имена мање – рекао је Ђорђевић.

Ипак, за репрезентацију САД имао је само похвале.

– Они имају феноменалне појединце, изузетне таленте, нестварне кошаркаше који индивидуално све могу, али кошарка се игра заједно – казао је Ђорђевић.

Финале ће се играти у недељу од 20.45.