Прочитај ми чланак

Ђоковић: Две предаје? Никада ми се ово није десило

0

Новак Ђоковић остао је у чуду после нове предаје противника, али је пожелео Михаилу Јужном брз опоравак од повреде препонских мишића.

novak rolan garos 1

Ђоковић се пласирао у четврто коло УС опена, пошто му је Јужни предао после само пола сата, при вођству српског играча од 4:2.

Новак је тако одиграо само први меч у Њујорку јер му је Јиржи Весели пре два дана предао без борбе, због болова у подлактици.

„Тешко је сада изабрати речи. Мислим да ми се ово никада није десило. Друго коло сам прошао без борбе, а сада је меч у трећем трајао само пола сата. Миши желим брз опоравак, рекао ми је да вуче ову повреду из претходних кола. Нисам очекивао да ће се ово десити и желим да се што пре опорави“, рекао је Ђоковић.

Први рекет света одлично је отворио меч, али истиче да и даље мора да напредује.

„Кренуо сам добро, играо како треба од почетка и покушаћу да те позитивне ствари пренесем у следеће мечеве. Увек постоји нешто на чему је потребно радити, то је лепота спорта – сваки дан је другачији, увек су нови изазови и нови осећај када изађеш на терен“.

Пре доласка у ’Велику јабуку’ мучила га је повреда зглоба, био је у слабој форми, па ће сада морати додатно да тренира због мањка мечева.

„Генерално, радим на свим аспектима своје игре. Нисам много играо од почетка турнира – први меч јесте био дуг, али следећа два нисам ни имао. Покушавам да повратим ритам, то ћу радити на тренинзима јер још нисам 100 одсто спреман. Ово је Гренд слем, прва недеља и подизаћу форму како турнир буде одмицао“.

Тренери Борис Бекер и Маријан Вајда мораће да смисле начин како да искористе ову чудну ситуацију.

„Позвао сам свој тим на терен, пошто нисам играо два меча. Сада ћу морати више да тренирам и проведем време на терену – прошли нисам играо, а овај меч није био меч. Жао ми је публике што није била у могућности да гледа квалитетан сусрет. Видимо се у четвртој рунди“, закључио је Ђоковић.