Прочитај ми чланак

Дерик Роуз: Ђоковић је из Србије?!

0

derik-rouz

(Курир)

Један од најбољих НБА кошаркаша и играч Чикаго Булса Дерик Роуз јуче је за време посете Београду открио да га Новак Ђоковић инспирише, али није знао да је славни тенисер Србин!

Гледао финале

Роуз је на питање ког српског спортисту највише цени заћутао.

– Да ли вам име Новак Ђоковић значи нешто? – уследило је ново питање.

– Шта? Ђоковић је Србин? – упитао је Роуз окупљене.

Кад је добио потврдан одговор, Американац је као из топа испалио да је наш тениски ас у ствари његова велика инспирација.

– Јуче пре уласка у авион за Београд гледао сам његов финални меч на Вимблдону. Ђоковић ме фасцинира, његов сам велики фан. Сјајан је и инспирише ме његова жеља да увек буде број један. Сви желимо такву славу и толико пажње – изјавио је Роуз.

Када је реч о српским кошаркашима, Роузу је први на памети његов клупски колега Владимир Радмановић, који је и дошао да му пожели добродошлицу у Београд:

– Прва асоцијација на српску кошарку ми је Владимир Радмановић, који ми је саиграч у Чикагу. Наравно, знам и Предрага Стојаковића и Влада Дивца.

Дерик Роуз је по доласку у Београд успео и да погледа део недељне утакмице финала Светског првенства У19 између Србије и Америке.

– Одгледао сам део утакмице, нисам успео да испратим завршницу због обавеза према сину, који је дошао са мном у Србију. Занимљиво је и иронично како се наместило да Америка игра са Србијом баш на дан када долазим у Београд и да овде пратим ту текму – закључио је Роуз.

Домаћин Паспаљ

Роузу је домаћин у нашем главном граду био прослављени кошаркаш Жарко Паспаљ, а на дружење са НБА звездом, осим многобројних фанова, дошли су и кошаркаши Богдан Богдановић и Данило Анђушић. 

Лична карта: Дерик Роуз

– Датум рођења: 4.10.1988.
– Висина: 191 цм
– Позиција: плејмејкер
– Клуб: Чикаго Булс
– Успеси: 2011. најкориснији играч НБА лиге 2010. на СП у Турској с репрезентацијом САД освојио златну медаљу 

Чуваћу се Недовића

Роуз је изјавио и да још увек није чуо за српског кошаркаша Немању Недовића, познатог и као „европски Дерик Роуз“, ког је на овогодишњем драфту изабрао Голден Стејт.
– Заиста нисам чуо за њега, али запамтићу то име и припазићу га се у будућности – рекао је Роуз.