Прочитај ми чланак

ДАНИЈЕЛ ПЕЈЏ ОБЈАСНИЛА АМЕРИМА: Срби су невероватни, дали би ти и кошуљу…

0

Америчка Српкиња или српска Американка, Данијел Пејџ, причала је током Олимпијских игара са новинарима из домовине и само у суперлативима причала о Србији, Србима, нашој репрезентацији

103647_pejdz_f

Reuters

Моје искуство са људима из Србије је само позитивно. Највише ме је импресионирало што су екстремно пријатељски настројени и веома великодушни.

Сви!

Скинули би кошуљу с леђа и дали би ти је ако им је тражиш. Увек те нуде нечим, пиће, храном… Изузетно су пријатни према мени. Мислим да у почетку нису баш сви мислили да је супер што сам ту, али сада је све феноменално – испричала је Данијел Пејџ.

Американка са српским пасошем каже да су јој Србија и Марина Маљковић пружиле прилику да оствари животни сан.

– Када ме је Марина контактирала први пут, да узмем пасош Србије, представила ми је најбољи могући сценарио. Биле су мале шансе, али смо прво освојиле Европско првенство, а онда дошле и до полуфинала Олимпијских игара. Када сам била мала, гледала сам Игре у Атланти.

Постао ми је сан да учествујем на таквом догађају, али сам у једном тренутку схватила да се то неће десити. Онда ми је Србија понудила животну прилику – закључила је Данијел Пејџ.