Прочитај ми чланак

ДАН ПОСЛЕ ИСПАДАЊА ОД ВАВРИНКЕ: Стиже још лоших вести за Новака Ђоковића!

0

Тешки моменти за најбољег тенисера света

Новак Ђоковић је у понедељак предао меч Стану Вавринки због проблема са раменом, тачније, није успео да га заврши, а овог уторка стиже још катастрофалних вести за њега, бар када су неке будуће АТП листе и бројеви грен слем титула у питању.

FOTO: AP

Рафаел Надал, његов први и најближи пратилац на листи, пласирао се у четвртфинале УС опена, убедљивом победом над Марином Чилићем – 3:1, по сетовима 6:3, 3:6, 6:1, 6:2.

Он ће се састати са Аргентинцем Дијегом Шварцманом, а у евентуалном полуфиналу са Гаелом Монфисом или Матеом Беретинијем, тако да се може рећи да му је пут до меча за трофеј широм отворен.

Шварцман је међу осам најбољих дошао тако што је победио Александера Зверева, што и није толико изненађење, ако се зна да млади Немац ове године никако не успева да стабилизује форму – 3:6, 6:2, 6:4, 6:3.

С обзиром на елиминацију Новака Ђоковића, који је Стену Вавринки предао меч због повреде, најатрактивније потенцијално финале било би оно између Надала и Роџера Федерера, али ће Швајцарац за то морати да победи Григора Димитрова, па Вавринку или Данила Медведева.

Федерер и Надал последњи пут су се у финалу састали на Мастерсу у Шангају 2017, а на гренд слем турнирима исте године у Мелбурну. „ФедЕx“ се у то време налазио у серији од пет победа у међусобним мечевима.

Ове сезоне одмерили сусрели су се два пута и сваки је славио на својој омиљеној подлози – Надал резултатом 3:0 у полуфиналу Ролан Гароса, а Федерер 3:1 у полуфиналу Вимблдона.