Прочитај ми чланак

Човић: Играћемо у Европи

0

13567488265368c8a99c600832117034_orig

 Потпредседник Црвене звезде Небојша Човић рекао је да одлука УЕФА представља још већу обавезу и да је евидентно да ће клуб играти европска такмичења.

„Евидентно је да ће Црвена звезда следеће године бити у Европи. Нон-стоп сам на вези са делегацијом и реакције су позитивне због уложеног труда. Одлука оставља простор за оптимизам и још већу обавезу за оно што можда нисмо урадили у 2013. години“, рекао је Човић на конференцији за новинаре у просторијама КК Црвена звезда на Малом Калемегдану.

Европска фудбалска унија (УЕФА) дала је Звезди рок од 14 дана да измири своје финансијске обавезе. Црвено-бели су оспорили тужбу Рада за дуг, а некадашњи европски шампион ће морати што пре да пошаље додатну документацију у УЕФА.

„Велики подстрек је што је фактички одбијена жалба УЕФА када је у питању Црвена звезда. Нарано да смо неке ствари могли и боље да урадимо, али да не ламентирамо, већ да у периоду испред нас хитно предузмемо мере и не дођемо у сличну ситуацији“, казао је Човић.

Звезда је ове сезоне надомак прве титуле првака Србије после шест година, пошто три кола пре краја првенства има три бода више од актуелног шампиона Партизана.

„Нема новца, наслеђени су проблеми, али ће Звезда бити јединствени пример у Европи и свету да неко у таквој ситуацији освоји прво место. Нека то буде додатни подстицај да решимо проблеме“, рекао је Човић.
Зечевић: Умерени сам оптимиста

Генерални секретар Црвене звезде Миодраг Зечевић рекао је да одлука Европске фудбалске уније (УЕФА) није сензационална и да је и даље умерени оптимиста.

„Тражена је допунска документација, да је доставимо у што краћем року и одлука ће бити позната за две недеље. Није било ничег сензационалног, заиста сам умерени оптимиста“, рекао је Зечевић агенцији Бета.

Зечевић је био на саслушању у УЕФА, после чега је одлучено да се Звезди да рок од 14 дана да измири финансијске обавезе и што пре достави додатну документацију.

„Изнели смо докуметне, чињенице, ради се о УЕФА, која је изузетно озбиљна организација“, навео је генерални секретар Звезде.

УЕФА је у понедељак избацила украјински Металург из Доњецка годину дана из европских такмичења због кршења финансијског фер-плеја, за шта се терети и Звезда.

„Различите су околности од клуба до клуба, не знам каква је разлика између Металурга и Звезде, то је сваки случај за себе. Не иде се тамо са истом врстом прекршаја“, рекао је Зечевић.

( Б92 )