Прочитај ми чланак

Браун: Нико као Делије

0

sp-delije-arena_620x0

Крило Локомотиве Кубањ Дерик Браун рекао је да је атмосфера у Арени, приликом меча са Црвеном звездом, нешто што никада у каријери није видео.

„Звезда има одличну екипу, и морали смо баш да запнемо у финишу меча (у Краснодару) како би стигли до победе. На трибинама је било и њхових навијача, што ме ни мало не чуди, јер ми је све било јасно када смо им гостовали у првом колу. То је најбоља атмосфера у којој сам играо, никада у каријери нисам видео публику као њихову“, рекао је Браун за сајт Евролиге.

Американац је проглашен за MVP играча месеца новембра у Евролиги, а један је од најзаслужнији за историјски пролаз руске екипе у Топ16 фазу – која држи прво место групе Д са скором од 6 победа и само једним поразом.

„Мислим да је за то заслужна пре свега добра организација. Поред тога, у тиму имамо одичне играче као што су Алекс Марић, Круно Симон, Маркус… Треба само да наставимо вредно да радимо, да идемо меч по меч и све ће бити како треба. Доста нам значи и то што нас предводи тим врхунских стручњака, што нам у многоме помаже“, додао је Браун.

Леворуки Американац је на досадашњих седам мечева Евролиге просечно бележио 15.9 поена, уз пет скокова, за у просеку 28 минута на терену.

 

(Б92)