Прочитај ми чланак

БРАТСКИ ДУЕЛ ПРЕКИДАН ЗБОГ СУЗАВЦА: Још један дебакл Звезде!

0

Кошаркаши Црвене звезде доживели су шести пораз у Евролиги, јер су у утакмици осмог кола изгубили од Олимпијакоса у Пиреју - 59:85.

Српском шампиону је ово четврти узастопни пораз, а занимљиво је да је идентичним резултатом изгубио и пре два дана од ЦСКА у Београду.

Звезда остаје на дну табеле, са само две победе у осам мечева.

С друге стране, Олимпијакос се прикључио екипи ЦСКА на врху табеле са учинком 6-2.

Пирејски црвено-бели су све време вечерашње утакмице у дворани „Мира и пријатељства“ контролисали дешавања на терену. Брзо су стекли двоцифрену предност, већ на половини прве четвртине, али је Звезда серијом 9:0 с краја те и почетком друге деонице успела да ухвати прикључак (19:22). У том периоду госте је вукао Тејлор Рочести далекометном паљбом.

Међутим, испоставило се да је то био и последњи трзај Звезде, чији су играчи носили плаве дресове.

Олимпијакос је брзо побегао на безбедну удаљеност и предност константно увећавао до коначних: 85:59 (22:13, 25:24, 20:12, 18:10).

Победнички тим је предводио бивши играч Партизана Никола Милутинов са 13 поена и 12 скокова. Холис Томпсон је дао 14 поена, а Јоанис Папапетру је додао 11.

Далеко најбољи код Звезде, а уједно и најефикаснији на утакмици, био је Тејлор Рочести са 20 поена.

Навијачи два клуба, с обзиром на то да гаје братске односе, направили су заједничку кореографију и све време заједно навијали.

Међутим, средином треће четвртине на паркет је доспео сузавац, пао је близу клупе Звезде, па је меч био прекинут на неколико минута.

У дворани „Мира и пријатељства“ било је 7.000 гледалаца.

Црвена звезда у деветом колу, следећег четвртка у Београду, игра са Басконијом, док Олимпијакос гостује у Милану.

Претходно, тим Душана Алимпијевића у понедељак иде у Задар на утакмицу АБА лиге.