Прочитај ми чланак

Бошковић: Одузети пасош Србије побегуљама!

0

БЕОГРАД – Селектор женске рукометне репрезентације Саша Бошковић изјавио је да одузео пасош Србима свима онима који су из Србије, а играју за туђу земљу.

Бошковић се осврнуо на податак да је за последњих 20 година доста рукометашица из Србије одлучило да игра за репрезентације Немачке, Мађарске, Македоније и Црне Горе.

„Свако има право на избор и у то не улазим. Прихватам да неко одлучи да престане да игра за своју земљу, али не и да почне да игра за другу. Нисам никада чуо да је неки Данац одлучио да игра за неку други репрезентацију. Да је до мене, ја бих одузео пасош Србије свима онима који су из Србије, а играју за туђу земљу“, рекао је Бошковић, који је рођен у Аранђеловцу.

Србија је у полуфиналу ЕП у Београду у децембру прошле године играла против Црне Горе за коју су наступале Ана Ђокић и Катарина Булатовић.

„Ту за мене не може да буде никаквог оправдања. Патриотизам мора да буде изнад сваког сукоба са селектором, директором, председником Савеза, или изнад сваког звецкања џаком са златницима. Рођен сам у Србији, моја фамилија такође, од малена сам васпитаван да имам само Србију и ништа више“, навео је селектор Србије.

Он је на крају истакао да треба увести патриотизам у школе.

„Нама деца не знају химну ‘Боже, правде’. Ја бих то увео као обавезно на првом часу. Патриотизам морамо да уведемо у Основну школу. Ево, недавно на Дану државности, нисам видео заставу Србије на свакој бандери у мом Аранђеловцу. То не сме тако“, истакао је Бошковић.

 

(Курир, Танјуг)