Прочитај ми чланак

Бјековић и Џајић о Караџићу

0

dzajic-karadzic

(Б92)

Некадашњи председник Партизана Ненад Бјековић и први човек Црвене звезде Драган Џајић различито гледају на одлуку Томислава Караџића да поднесе оставку.

Караџић је у недељу најавио да ће по завршетку јесењег дела сезоне у Јелен Суперлиги сазвати Скупштину ФСС и напустити функцију председника.

Бјековић сматра да је Караџићева одлука донета под притиском, да је реч о демонстрацији силе, те да неће ништа променити, док је Џајић задовљан „очекиваним одласком“, па сада очекује мирнију ситуацију у српском фудбалу.

Бјековић сматра да одлазак Караџића неће ништа променити у српском фудбалу, а да Партизан због својих неуспега није на силу мењао председнике који су били из редова највећег ривала.

„Мислим да се први човек ФСС под великим притиском одлучио на овај потез, чини ми се да је овде у питању демонстрација силе. Не мислим да ће одлазак Караџића нешто значајно променити у српском фудбалу, нити да ће Црвена звезда од тога профитирати. Имали смо и раније председнике Савеза који су били црвено-бели, од Миљанића преко Бате Булатовића, па се ми никад нисмо борили за њихове смене због наших неуспеха“, став је Ненада Бјековића.

Са друге стране, Џајић очекује боље дане у фудбалској Србији.

„Овакав епилог је по мени лично и очекиван. Таква су ‘правила’ у спорту када постоји незадовољна страна. Ми смо указивали на грешке и на тренутно стање у домаћем фудбалу, који је из године у годину падао на лествици. Неке ствари морају да се искорене и да би остварили напредак не свим пољима“, сматра Драган Џајић.

Бјековић је као пример умерене политике Партизана навео прекинути дерби из 2001. године и реакције после њега.

„Тада се догодила велика срамота нашег фудбала када смо претучени насред терена комшијског стадиона. Могла је Звезда тада да буде драстично кажњена, али се то није догодило. Па ни тада се нисмо борили против Савеза, иако су направили огромну грешку“, рекао је Бјековић.

Џајић сматра да ће одлазак Караџића умирити страсти, пре свега незадовољне навијаче.

„Мислим да је сада пред нама мирније наставак сезоне. Смириће се навијачи на трибинама и посветиће се праћењу дешавања на терену, а остаје нам да се боримо да сезона буде регуларна у сваком погледу. Не бих нама приписивао победу или неке заслуге и сматрам да смо имали смао добре намере и чврсте доказе“, истиче Џајић.

И Џајић и Бјековић нису желели да спекулишу ко би могао да наследи Караџића на месту првог човека српског фудбала, наглашавајући да има довољно времена до децембра.

Џајић је један од људи који се помиње као потенцијални кандидат за председника ФСС-а, док се раније спекулисало о Мирославу Стевићу, Бранку Радујку.