Прочитај ми чланак

БЕКЕР: Јавна је тајна да се Новак и Роџер не подносе

0
Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Љубитељи тениса знају да Роџер Федерер и Новак Ђоковић нису у сјајним односима. Може то и те како да се примети према изјавама Швајцарца после мечева са српским тенисером, а то је коначно у јавности потврдио и тренер нашег играча Борис Бекер који је рекао да је “јавна тајна да се њих двојица не подносе”.

– Сада, у модерној игри, је створен такав амбијент да су играчи превише уплашени да покажу шта заиста осећају – почиње причу Бекер за „Дејли Телеграф“.

Немачки стручњак као највећи проблем истиче то да је све постало јавно и да ништа више не може да се сакрије. Инсталирани су микрофони на терену и играчи морају да буду “политички коректни”. У својој аутобиографији је Бекер навео “да му људи често кажу да је тенис сада много досаднији него што је био у његово време зато што има мање карактера”.

– На то им одговорим да има сјајних људи, али да је тачно да не показују превише, јер микрофони хватају све, а резултат сваке вербалне фрустрације значи казну од 10 или 20 хиљада долара или чак и више.

Немац тврди да би много веће ривалство на терену унапредило мушки тенис.

– Тенисери си људска бића и потпуно је нормално да се изнервирају ако направе дуплу грешку, али морају да пазе на понашање, или следи санкција – рекао је Бекер за “Радио Тајмс”.

Поново се вратио на “неслагање” Новака и Роџера.

– Федерер је један од најплаћенијих спортиста свих времена и због тога га сви воле. Али, размислите, не постоји шанса да вас баш сви воле. Он доста зарађује због његовог имиџа, али да ли би зарађивао мало мање уколико би људима показао шта заиста осећа – пита се Немац.

На крају је говорио о томе због чега шест месеци годишње проводи у предграђу Вимблдона са супругом Лили и сином Амадеусом.

– Не живим у Немачкој, јер немам никакву приватност. Овде ми дају простор, људи приђу поздраве се кажу “Лепо је видети те овде”, а затим наставе својим путем. Нисам национално власништво, док у Немачкој људи осећају као да сам у њиховом власништву. Наравно, они ме воле, али су се заљубили у седамнаестогодишњака из малог града и тешко им је да прихвате да тај момак сада има 47 година и да није један од њих више – закључио је Борис Бекер.

(Вечерње Новости)