Прочитај ми чланак

Бајковић: Добијамо Гробаре!

0

фото: М. Вукадиновић

(Новости, фото: М. Вукадиновић)
Бићемо прави у дербију, у то могу да се закунем нашим навијачима. Све на свету бих дао да узмемо титулу – каже голман, који је изванредним одбранама омогућио Звезди да у Хумску оде са два бода минуса.

У Јагодини умало није био трагичар, али је од суботње вечери поново херој Црвене звезде. Да није било Бобана Бајковића и његовог рефлекса мачке у надокнади времена против вртића с Карабурме, црвено-бели би данас у суморном расположењу и с минус четири чекали вечити дерби.

Овако, победили су с 1:0, а искусни голман је Звезди омогућио да се идуће суботе спусти неколико стотина метара ниже, у Хумску, као апсолутни господар сопствене судбине.

– Био је мој дан, баш као што прошле седмице није. Али, сада није тренутак да се мери ко је шта одбранио или ко је дао гол, важно је само да Звезда с осам узастопних победа иде на дерби – поручује Бајковић.

ПИНТО ПОНОСАН
Тренер Звезде Рикардо Са Пинто признаје да је његова екипа против ОФК Београда “само на тренутке играла добар фудбал”…
– Ривал је играо одлично и за сваку похвалу је борбеност обе екипе. У мом тиму има доста младих фудбалера, који се тешко носе с притиском од када смо се укључили у борбу за титулу. Али поносан сам на њих јер су успели да остваре осми узастопни тријумф, без обзира на много тога што није штимало. Наша серија победа је за поштовање – истакао је Пинто.

Још једна бледа игра, за коју је чак и тренер Рикардо Са Пинто рекао да “много тога није штимало”, ипак не плаши Звездиног чувара мреже. Бајковић пуца од самопоуздања и верује да ће он и његови саиграчи показати право лице када буде најпотребније.

– Бићемо прави у дербију, у то могу да се закунем нашим навијачима који из утакмице у утакмицу показују да им нема равних! Знао сам и пре меча с ОФК Београдом да ће бити веома тешко јер је немогуће искључити из главе утакмицу с комшијама.

Зато и јесте најзначајније да смо ми уписали три бода, а за Партизан нико не треба специјално да нас мотивише нити да нам прича шта нас чека. Имам добар предосећај и сигуран сам да ћемо добити дерби.

Испостави ли се Бајковићев оптимизам као оправдан, Звезда би наредног викенда била пред крунисањем.

– Наравно да смо свесни тога, како не бисмо били?! Победом против вечитог ривала направићемо велики корак ка остварењу онога што сви толико желимо, али нећемо ништа решити. Нас после чекају и Слобода и Војводина, опасни ривали, а право на грешку нећемо имати. Ипак, сада смо фокусирани само на дерби и победу. Ма, све на свету бих дао да узмемо титулу!

Пред дерби се све гласније говори и о томе да ће Партизану одговарати и реми…

– Верујте, дерби се тако не игра. Партизан неће изаћи с циљем да освоји бод, у то сам сигуран. Ова утакмица је најважнија од свих у српском фудбалу и ту калкулација неће бити, одлучиће један гол, један детаљ…

Бајковићева жеља за шампионским пехаром гори и због навијача, који су целе сезоне буквално на леђима шлепали екипу, која је често трокирала, посустајала…

– Како су само навијали против ОФК Београда, па ја сам се најежио! То нема нигде на свету, да се по 20.000 људи окупља на свакој утакмици, чак и када смо били на минус 11. Е, њима смо дужни трофеј, пред њима треба да се искупимо за пет година без титуле. Због њих ћемо зато у суботу и да се покидамо ако треба, да оставимо срце на терену и да победимо – поручује Бајковић, једини који је током последње деценије преживео све на “Маракани” – и дупле круне и последњу титулу и пет сушних година.