Прочитај ми чланак

60 МИНУТА ДО ЗЛАТА: Финале се не игра – Финале се осваја!

0

srbija_rukomet slavlje_svlacionica

Рукомет у Србији се налази на корак од снова. Од светске титуле нас дели 60 минута велике борбе са Бразилом. Свесни тога су сви у табору наше репрезентације. За меч који је на програму у недељу од 17.15, карте су распродате:

– Медаљу смо већ освојили! Против Бразила смо играли у групној фази такмичења, тада смо изгубили, и то је наш једини пораз. Бразил је репрезентација која није доживела ни један пораз, сутрашња утакмица биће јако квалитетна, занимљива и неизвесна. Одлучиће нијансе, а нијенсе ће бити на нашој страни, на страни Србије – каже Саша Бошковић, селектор репрезентације Србије.

Страшна Драгана Цвијић, упоредила је сате после тријумфа у четвртфиналу и полуфиналу:

– Када смо победили Норвешку тада смо много више славили. Синоћ је био слабији ритам утакмице, већ у првом полувремену знао се победник, ми смо искористили прилику. Добро смо се спремиле, репрезентација Пољске деловала је немоћно. Успеле смо да се уштедимо и дочекамо финале са Бразилом – каже Драгана и додаје:

– Биће занимљиво! Репрезентацију Бразила осетили смо у Нишу. Тада смо имали прилику да видимо како оне играју. Имамо материјале са те утакмице, тако да ћемо видети где смо највише грешиле, да то исправимо и одиграмо боље. Играћемо за медаљу, за прво место. Финале се не игра, финале се осваја, а ми сутра идемо на злато.

Јована Рисовић, верује у снагу свог тима:

– Имале смо циљ и ишле смо ка њему. Када смо победили репрезентацију Јужне Кореје, знали смо да нас чека Норвешка, светски шампион. У ту, и у сваку наредну утакмицу ушле смо хладне главе и максимално озбиљно. Потрудиле смо се да не направимо исту грешку као прошле године на Европском првенству, када смо испале у полуфиналу. Селекција Бразила нас је једина победила, па ћемо сутрашњу утакмицу финала искористити да им вратимо, јер ако њих победимо, не може бити слађе. Нисмо свесне да смо довде стигле – закључила је Јована. најмлађа међу репрезентативкама.

(Рукометни савез Србије)