Прочитај ми чланак

Партизан на Норвежане, Звезда на Французе

0

ЛЕ: Партизан на Тромсо, Звезда против Бордоа
Црно-бели ће се у плеј-офу за пласман у Лигу Европе састати са норвешким представником, док је француски клуб ривал црвено-белих.

Фудбалери Партизана у последњем колу квалификација за пласман у групну фазу Лиге Европе ће се састати са норвешким Tромсом, док је ривал Црвене звезде француски Бордо, одлучено је жребом у Ниону.

Црно-бели су били носиоци и поред Тромса могући ривали били су Васлуи (Румунија), Атромитос (Грчка), Анжи (Русија) и Нефчи (Азербејџан).

 

 

Тромсо тренутно заузима тек 9. место у шампионату Норвешке са 24 бода из 17 утакмица, а проблем црно-белима, поред физички снажног противника који гаји енглески стил игре, може да представља и време. Наиме, познато је да је Тромсо на само 400 километара од Северног пола. Норвежани су у сезони 2005/06. играли против Црвене звезде у групној фази Лиге Европе и на свомтерену су славилиса 3:1.

Црвено-бели су још могли да се састану са Спортингом (Португалија), Хапоелом из Тел Авива (Израел), Левантеом (Шпанија) и Спартом из Прага (Чешка). Бордо је прошле сезоне заузео пето место у шампионату Француске.

Звезда је прошле сезоне у реванш мечу у квалификација Лиге Европе у Француској изгубила од Рена са 4:0, а Бордо гаји сличан стил игре. Жирондинци имају брзе и снажне фудбалере и сваку грешку ривала скупо кажњавају.

Партизан ће у првој утакмици 23. августа гостовати, док Црвена звезда дочекује Бордо. Реванши су 30. августа.

 

ПАРОВИ ПЛЕЈ-ОФА

Тромсо – Партизан

Црвена звезда – Бордо

Harts – Ливерпул

Шериф – Олимпик Марсеј

Хорсенс – Спортинг Лисабон

Локерен – Викторија Плзен

АПОЕЛ – Нефчи

Билбао – ХЈК

Трабзонспор – Видеотон

Лацио – Мура

Васлуи – Интер

Бурсаспор – Твенте

Анжи – АЗ

Молде – Херенвен

Сласк – Хановер

Мадервел – Леванте

Легија – Розенборг

Дебрецин – Клуб Бриж

Штутгарт – Динамо Москва

Луцерн – Генк

Зета – ПСВ

 

(Новости)