Прочитај ми чланак

О’Шеј: Ломиће вас Шкоти ритмом

0

Имате младу екипу, Тошић је много напредовао, занимљив је и Ђуричић … утисци су капитена реперезнтације Северне Ирске који описује Шкоте и Велшане.

Капитен и командант одбране Републике Ирске Џон О’Шеј није се намучио да сачува мрежу у Београду. Србија није била ни близу тога да погоди гол „зелених“, па је некадашњи ас Манчестер јунајтеда, а данас Сандерленда, добро расположен, врло радо стао после меча да за „Новости“ изнесе утиске о „орловима“.

 – Видео сам да Србија има доста младих, врло талентованих играча, а посебно су ми били занимљиви момци који су ушли у другом полувремену. Најбоље, наравно, познајем Зорана Тошића, из периода док смо били у Манчестеру, страховито је напредовао од тада – истиче Џон О’Шеј у разговору за „Новости“. – Јако ми се допао и играч са бројем осам (Филип Ђуричић), врло је брз, конкретан. Одбрана вам је најјачи део тима, Ивановић и Коларов доминирају искуством.

Зна и О’Шеј да ће „орлови“ у квалификацијама за СП кренути против острвских екипа. Прво са Шкотском у Глазгову (8. септембар) па четири дана касније са Велсом у Новом Саду.

– Тачно је да Ирска игра у неку руку доста слично Шкотској и Велсу, сад знате шта вас отприлике чека. Али морам да вам кажем да ће вам бити јако тешко у Глазгову. Све острвске репрезентације код куће ломе противнике ритмом који није лако пратити, поготово овако младим екипама. Биће то Србији највећи проблем.

Ирска је такође на прекретници, као наша репрезентација. Учешће на ЕП је био врхунац једне генерације, па ће у квалификације за СП (са Немачком, Шведском, Аустријом) кренути са доста нових играча.

– Засада знамо једино да се Шеј Given повукао, немамо информације за остале момке који нису допутовали у Београд. Уколико сви буду на окупу, биће сјајно, а ако још неко каже „збогом“, остаје да се помолимо за срећу, стиснемо палчеве и кренемо напред, па шта буде – уз осмех је рекао Џон О’Шеј на одласку са „Маракане“.

ЈУНАЈТЕДУ КРУНА

ЗА викенд креће нова сезона Премијер лиге, па смо искористили прилику да питамо О’Шеја за мишљење ко је најближи освајању круне.

– Борба за трофеје водиће се као и сваке године између истих клубова, Ситија, Челсија, Арсенала, Ливерпула, али верујем да је мој бивши тим Манчестер јунајтед први фаворит. Још ако дође Ван Перси… Потписао је? „Ђаволи“ су онда дефинитивно први кандидати за титулу! Што се тиче мог Сандерленда, успех би био да се пласирамо у првих 10, а пролаз у неки европски куп би био феноменалан резултат – признаје Џон О’Шеј.

 

(Новости)