Прочитај ми чланак

ЗУКОРЛИЋ ГЛАСАО НА ИЗБОРИМА у БИХ: „Зар Србин да води Сребреницу!?“

0

Муамер Зукорлић, лидер Бошњачке демократске заједнице (БДЗ), који се због двојног држављанства налази на бирачким списковима и у Србији и БиХ, гласао је јуче у Сребреници, а свој глас дао је Ћамилу Дураковићу.

Zukorlic2– Иако је гласање тајно, код мене скоро ништа није тајно, јер ја сам познат по транспарентности у свим својим ставовима, гласао сам за господина Ћамила Дураковића. Мислим да је добро да господин Дураковић победи, мислим да је то добро за Бошњаке, али и да је добро и за Србе – рекао је Зукорлић за Ало.

Он додаје да сматра да окупљање српских партија око једног кандидата „са намером да по сваку цену победи српски кандидат није политички мудро“.

– Јер, није у интересу ни српског народа, па ни Србије, да меморијалним центром са више од 7.000 гробова бошњачких жртава влада припадник српског народа. Да сам неко ко заступа српске интересе у политици, подржао бих бошњачког кандидата – наводи он.

Зукорлић истиче да је његов излазак на изборе у Сребреници гест доследности.

– Још пре неколико година позвао сам да се Сребреница третира и прогласи престоницом савести човечанства. Тако бисмо заправо у том центру акумулирали нову енергију потпуно супротну оној која је довела до злочина геноцидних размера и та би енергија окупила све здраве снаге без обзира на националну, етничку и партијску припадност у циљу кретања према помирењу као кључном правцу светле будућности Сребренице, Босне, Србије и целе регије. Ја ћу наставити да инсистирам на томе јер се само тако може на неки начин успоставити равнотежа на којој ће се градити светла и мирна будућност за овај простор – каже Зукорлић.