Прочитај ми чланак

Зрењанин: Скуп „НЕ француско-немачком ултиматуму“. БОШКО: Вучић је већ пристао…

0

У Зрењанину је синоћ одржан скуп државотворне опозиције под називом „НЕ капитулацији! НЕ француско-немачком ултиматуму“.

У препуној сали, Зрењанинцима су се обратили: Бошко Обрадовић – народни посланик и председник Српског покрета Двери, Драган Николић – народни посланик Српске странке Заветници, Милош Јовановић – народни посланик и председник Новог ДСС-а, Душан Радосављевић – народни посланик и заменик председника ПОКС-а, као и проф. др Слободан Самарџић – члан Председништва Покрета за одбрану КиМ.

Бошко Обрадовић је истакао следеће: „Ми који се боримо за поштовање Устава и очување Косова и Метохије у саставу Србије никако не можемо бити антидржавни елемент, како нас је назвао председник СНС на посебној седници о КиМ у Народној скупштини. Антидржавни елемент и рушитељи уставног поретка јесу само они који су спремни да потпишу француско-немачки споразум о признању лажне државе Косово.

Ми нисмо никакви екстремни десничари већ српски родољуби који бране државу од актуелне власти и противуставног деловања председника Републике. Свако ко у име државе Србије потпише француско-немачки споразум који води ка формирању Велике Албаније направиће огромну нестабилност и немир у нашој држави. Исто се односи и на ничим оправдано увођење санкција Русији које би нас увело у рат и ставило на страну НАТО пакта у украјинском сукобу, док би нас Русија прогласила непријатељском земљом.

Зато настављамо прављење широког надстраначког националног политичког фронта и борбу да држава Србија одбаци француско-немачки споразум одмах и у целости и остане на позицији неувођења санкција Русији. То није ништа друго него израз уставног патриотизма и бриге о најважнијим националним и државним интересима, за шта свакога дана добијамо све већу подршку грађана Србије.

То је управо оно што толико узнемирава владајући режим који се бесомучно обрачунава искључиво са представницима државотворне опозиције којима је забрањено гостовање на свим телевизијама са националном фреквенцијом. Зато обилазимо Србију и кроз јавне наступе представљамо грађанима истину да француско-немачки споразум значи капитулацију и одрицање од дела државне територије, што је не само кршење Устава Србије већ и кривично дело за које ће потписник морати да одговара.“

Милош Јовановић: Из сала ћемо прећи на улице, јер се другачије Вучић неће уразумити. Треба га спречити у издаји

Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је вечерас да се споразумом Европске уније и Сједињених Америчких Држава о Косову од српских власти тражи признање сецесије своје јужне покрајине.

Јовановић је на трибини у Зрењанину „Не капитулацији, не ултиматуму“ истакао да је данас улог по питању Косова опстанак целог српског народа.

„Споразум представља имплицитно признање сецесије. Члан 2 споразума изједњачава Србију и Косово у правима, а то је дефиниција прећутног признања“, указао је Јовановић.

Он је председника Србије Александра Вучића оптужио за издају и поручио да мора да оде са власти, саопштила је Нова ДСС.

„Из сала ћемо прећи на улице, јер се другачије Вучић неће уразумити. Треба га спречити у издаји и не може то ни Милош, ни Бошко, ни Милица, ни Воја, не можемо сами, већ сви заједно, цео народ“, рекао је Јовановић.

Према његовим речима, успостављањем Заједнице српских општина север Косова би се „дефинитивно интегрисао у некакво независно Косово“.

„Безобразлук и лаж је да ће ЗСО бити гарант опстанка Срба на КиМ, јер на независном Косову за десет година неће бити ниједног Србина“, оценио је Јовановић.

Лидер Двери Бошко Обрадовић рекао је да у будућности треба да дође до уједињења свих српских патриота у заједнички патриотски блок државотворне опозиције.

Он сматра да је Вучић већ практично пристао на француско-немачки споразум, који није ништа друго него признање Косова.

Дошло је време да се подвуче црта за све што је власт радила у последњих 10 година идући ка признању сецесије Косова, а свако ко у име државе потпише француско-немачки споразум који води ка формирању Велике Албаније направиће огромну нестабилност у нашој држави, казао је Обрадовић.