Прочитај ми чланак

Зелено светло за изборе: Да ли је Дарко Шарић већ ухапшен у БиХ?

0

Србија је све ближа ванредним изборима, а окидач за рушење Ивице Дачића је премијерова веза са нарко босом Дарком Шарићем. Тај окидач налази се у рукама Александра Вучића, који само чека најпогоднији моменат да га притисне и изазове прави земљотрес на домаћој политичкој сцени.

Према појединим сазнањима, Шарић је уз помоћ Американаца већ ухапшен на територији Босне и Херцеговине и тренутно се налази у кућном притвору.

Вучић сада процењује када је за СНС најпогоднији моменат да хапшење обелодани и на тај нацин сруши Дачића и распише изборе. Вицепремијер је најавио да ће Шарић бити (званично) ухапшен у првој половини године.

Политичком чаршијом овог викенда је почео да кружи и изборни календар. Према тим спекулацијама ванредни избори биће сигурно у априлу, ако Србији у марту не стигну јаки сигнали из ЕУ да ће у јуну добити датум за почетак преговора.

Ако, пак, Брисел преломи да Београду одобри преговоре, садашња владајућа већина одржала би се до септембра, када би се ишло на ванредно гласање. Ипак, процењује се да ће ови рокови зависити и од тога какве ће вести Вучић крајем месеца да донесе из Берлина, где ће са кључним људима из кабинета Ангеле Меркел разговарати о „наставку европског пута“.

Саша Суботичанин