Прочитај ми чланак

ЗБОГ ЊЕГА СУ АЛБАНЦИ МОЋНИ У САД! Ђонај је најјачи лобиста, жели Велику Албанију

0

Одавно је познато да је албански лоби у Америци веома јак, као и ко су водеће личности које раде за "њихову ствар" у САД, али ипак једно име се издваја, а то је Марк Ђонај, најмоћнији албански лобиста.

Ђонај је амерички политичар, рођен у Улцињу и човек је који отворено ради у корис Албанаца и залаже се за уједињење Албаније и Косова.

На сликама које поставља на друштвеним мрежама јасно се види да Ђонај нигде не иде где нису постављене албанска или застава тзв Косова, које држи чак и у својој канцеларији.

Познато је да се отворено залагао за ослобађање Рамуша Харадинаја када је по потерници Србије за Ратне злочине ухапшен у Француској.

Тада је Ђонај организовао албанске демонстрације, али и прикупљао, веровали или не новчану помоћ за одбрану Рамуша Харадинаја.

Своју приврженост идеји Велике Албаније доказује на сваком кораку па чак и није ништа чудно када са неким направи албанског орла.

Ђонај је недавно боравио у Тузима, где се потрудио да Албанци победе, а онда је поздрављао борце ОВК на сав глас!

“Албанце не запошљавају у државној администрацији иако им то гарантује Устав Црне Горе и закони. Они су у већој идентитетској кризи него у вријеме Југославије и постоји ризик од њиховог нестанка на тим просторима. Због тога можемо рећи да је на дјелу егзодус Албанаца из Црне Горе”, рекао је тада представник албанских организација, члан градског вијећа Њујорка Марк Ђонај.

Према његовим ријечима, над Албанцима се спроводи економски притисак због којег све чешће напуштају домове и одлазе у иностранство.

“Држава им конфискује имовину, затварају им хотеле због чега је 400 људи остало без посла. Њиховим фирмама угрожавају пословање високим новчаним казнама, што их доводи до банкрота. Посебан проблем имају грађани Улциња са Морским добром”, казао је Ђонај.

Према писању америчких медија Ђонај се својевремено доводио и у везу са трговином оружја и са опасним албанским мафијашким породицама.

                          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!