Прочитај ми чланак

ЗБОГ НАПРЕДЊАКА ШАБАЦ ГОДИШЊЕ ИЗГУБИ 4 МИЛИОНА ЕВРА, Вучић омео обнову болнице

0

Познато је да Александар Вучић на све начине избегава Шабац, али због тих анимозитета настале су и велике штете. Тек на митингу „Будућност Србије“ у Шапцу јавно је обећао да ће се градити ауто-пут Рума-Шабац и брза саобраћајница Шабац-Лозница.

А још од 2012. године биле су спремне све одлуке и пратећа документација за започињање изградње пута.

Чак је и велика канадска корпорација била спремна да учествује у изградњи ауто-пута на основу концесије. На више од 30 писама које су тада упућене од градских власти није стигао ниједан одговор.

Иако би се од премијера и председника очекивало да воде државну политику у интересу свих грађана, десило се да је ометан и долазак „Јазакија“ у Шабац. Тадашњи премијер Вучић као и локални напредњаци, навијали су за Крушевац, али су Јапанци овде дошли јер су имали најбоље услове. И код отварања фабрике „Јазаки“ Вучић се није поздравио са градоначелником Небојшом Зеленовићем, нити је одржао конференцију за новинаре, које уобичајено прате значајне инвестиције. Такође, много је захтева упућено републичким властима да се уради обалоутврда код Чеврнтије, најслабијег дела насипа на Сави, али је све остало без одговора, да би овај посао финансирала Европска унија.

 

На митинг власти стигло 60 аутобуса

Да нешто не штима у односу Вучића према Шапцу пример је и прошлонедељни митинг, где се локално руководство хвалило да има чак девет хиљада чланова СНС, али је митингу присуствовало упола мање грађана, и то највише оних са стране које су стигли у шездесетак аутобуса. Вероватно и због тога одмах након митинга Вучић је отишао из Шапца.

 

При свему томе сваке године Шабац је ускраћен за четири милиона евра које му следује од трансферних средства из Републике, а остао је и дуг државе за исплаћене раднике „Зорке“ од три милиона евра као и за базен од милион евра.

С друге стане без икаквих критеријума, изузев по страначкој линији, из буџетских резерви исплаћују се милијарде динара локалним самоуправама.

А Шабац, наравно, није добио ни динара.

Реконструкција Болнице

Један од новијих примера, како је указао градоначелник Небојша Зеленовић на седници Градске скупштине, јесте да је Вучић омео реконструкцију Шабачке болнице.

Иначе са више од 1.100 запослених, то је после „Јазакија“ најмногољуднији колектив и на болничке услуге упућено је око 250.000 становника.

На челу Шабачке болнице је др Слободан Поповић, који се истакао реченицом „да сваки милиметар, сваки секунд наших живота посветимо Александру Вучићу“.

Наравно, др Поповић није демантовао ову тврдњу, а последице што се болница не реконструише и не модернизује трпе пацијенти.

Тако, на пример, за уграђивање стента пацијенти се упућују у Ваљевску болницу.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!