Прочитај ми чланак

„Заробљена држава! Сведок позван у Палмину полицију“

0

Сав гној заробљене државе стаје у ово: После давања мог исказа Палминој полицији у Јагодини - и сведок позван исто у Палмину полицију! Који је онда смисао измештања истраге у краљевачко тужилаштво? Од када то Краљево нема полицију? Хоће грубо? Ок - написала је на Твитеру потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић.

Јагодинска полиција је, иначе, у кратком временском року реаговала на пријаве Драгана Марковића Палме и позвала сведока, чији идентитет је незаконито открио, да да изјаву у Јагодини, упркос томе што је случај претходно пребачен у тужилаштво у Краљеву.

Foto: Screenshot/Tv Pink

Након овог потеза постоји оправдана бојазан јавности да ће се на сведоке, с обзиром на то да се искази дају у јагодинској полицији, где је Драган Марковић све и свја, бити вршен притисак.


– Ако је већ држава признала да не постоје услови за независну истрагу у Јагодини, коме је пало на памет да сведока, који је још 24. априла пријавио полицији претње и узнемиравања, сада зове у Палмин приватни град Јагодину, кршећи тако логику и злоупотребљавајући законску процедуру – упозорили су јуче из Странке слободе и правде.

Из ове странке захтевају од свих институција да „престану са покушајима да заштите Палму и да се ставе у службу истине и правде тако што ће сведоцима и жртвама обезбедити посебан статус, јер уместо лова на сведоке и жртве, то је посао, полиције, тужиластва и судова“.