Прочитај ми чланак

Заев: С. Македонији не пада на памет да се прикључи Евроазијској унији

0

Премијер Северне Македоније Зоран Заев изјавио је данас да његовој земљи „не пада на памет“ да се прикључи Евроазијској унији и истакао да је Европска унија једина опција.

„Нема таквог позива. Ни на памет нам не пада да се прикључујемо Евроазијској унији и надам се да такав позив неће ни доћи“, рекао је Заев на конференцији за новинаре.
 

Како су пренели локални медији, руски представник у ЕУ Владимир Чизов је на Евроазијском економском форуму у Верни рекао да су Северна Макеоонија и Албанија добили позивнице да се прикључе Евроазијској унији, након што нису добили датум за почетак преговра са ЕУ.

У Северној Македонији ће у априлу наредне године бити пдржани превремени парламентарни избори изазвани тиме што је Европска комисија 18. октобра по трећи пут одложила давање датума за почетак преговора због вета Француске.

На састанку лидера парламентарних странка, код шефа државе, на којем је донета одлука о ванредним изборима сви су се сложили да је ЕУ једна опција, а Заев је у јдном интервјуу одбацио као неприхватљиво размишљање француског председника Емануела Макрона да би неким земљама кандидатима за чланство у ЕУ могло да се понуди стратешко партнерство.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!