Прочитај ми чланак

ВУЛИН: Дајте одговор ко хоће да убије Вучића ДАЧИЋ: Заштите премијера

0

Министар Aлександар Вулин позвао је вечерас надлежне службе да дају одговоре на питање ко је припремао убиство премијера Aлександра Вучића и додао да они који нису у стању да након свих ових година дају одговор на то и друга питања треба да се склоне и препусте места онима који то хоће да раде.

Фото: Драгана Удовичић, Зорана Јевтић

Фото: Драгана Удовичић, Зорана Јевтић

– Ово сигурно није први пут, а нажалост неће бити ни последњи да се припрема убиство премијера и чланова његове породице уколико не будемо најзад сазнали имена ко су ти људи, по чијем налогу то раде – рекао је Вулин у регаовању на вест да је у близини Вучићеве пориодичне куће пронађен сандук оружја и зоља.

Вулин је за ТВ „Пинк“ рекао да ће Вучић покушати да минимализује случај, да то заправо нема велике везе са њим и његовом безбедношћу.

– Надлежне службе су дужне да нам дају одговоре ко је припремао убиство председника владе, надлежне безбедносне структуре су дужне да заштите породицу председника владе, да заштите њега и уставни поредак у овој земљи. Они који су у државним структурама, који су у безбедносним структурама, а нису у стању да након свих ових година дају одговор на та питања, треба да се склоне и препусте своја места онима који то могу да раде и онима који то хоће да раде – рекао је Вулин.

Према његовим речима, не може бити случајно не само да се нађе аутомобил пун оружја него и „зоља“ која служи за уништавање блиндираних возила – баш оних који користе највиши државни функционери.

Он је упозорио да када се погледа уназад види се медијски линч који се дешава годинама, у којима се позива на рушење власти на улицама и крваве сценарије и у којима је потпуна уметничка слобода рећи да Вучића треба убити.

– Понављам: држава мора да одговори на ово, а ако није у стању да нам на ово одговори, онда морамо да се питамо у каквој држави живимо – рекао је Вулин.

ДAЧИЋ ПОЗВAО СВЕ БЕЗБЕДНОСНЕ ОРГAНЕ ДA ЗAШТИТЕ ПРЕМИЈЕРA

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић позвао је вечерас, поводом откривања арсенала оружја у близини куће премијера Aлександра Вучића у Јајинцима, све државне органе који се баве безбедношћу премијера и његове породице, да буду посебно опрезни, с обзиром на актуелну ескалацију притисака на нашу земљу.

Како се наводи у Дачићевој писаној изјави достављеној медијима, хитно треба завршити истрагу о откривеном арсеналу оружја, ухапсити одговорне извршиоце и налогодавце.

„Многима у свету смета земља и њен лидер који воде независну политику, не раде ни у чијем туђем интересу, осим у интересу Србије. Историја је показала да они увек лако нађу српску руку која ће за њих обавити прљав посао“, навео је Дачић.