Прочитај ми чланак

ВУЛИН БОШЊАЦИМА У ПАЗАРУ: Војска Србије није окупаторска

0

Министар одбране Александар Вулин изјавио је у Новом Пазару да Војска Србије није окупаторска и позвао Бошњаке да се пријаве за војску у којој су им, како је истакао, верска и друга права загарантована.

Вулин је обишао припаднике Друге бригаде у новопазарској касарни „Рифат Бурџевић Тршо“ у којој су недавно изграђени објекти за смештај борбених возила, али и обезбеђен простор за обављање верских дужности муслимана и православних хришћана.

„Друга бригада Војске Србије је део ове заједнице. Она није окупаторска војска, она је израсла из овог народа и због овог народа. Позивам Бошњаке да се пријаве у своју војску и да чувају своју једину домовину, нашу заједничку Србију“, казао је Вулин новинарима и додао да се не сме дозволити да појединци зарад јефтиних политичких поена праве поделе измедју Срба и Бошњака.

Коментаришући изјаву председника Председништва Босне и Херцеговине Бакира Изетбеговића о томе да председник Србије Александар Вучић говори о миру, а истовремено се наоружава, Вулин је казао да би Изетбеговић прво требало да одговори ко је покушао да убије Вучића у Сребреници пре две године.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац оценио је да локална самоуправа има веома добру сарадњу са Војском Србије, која је помагала становницима тог краја у време елементарних непогода.

„Драго ми је и што сам видео да припадници различитих верских припадности у касарни имају посебне просторије за обављање верских дужности. Такође, драго ми је и што је Војска Србије омогућила заставнику Елвиру Смаилагићу да оде на Хаџ“, рекао је Бишевац.

У обиласку касарне „Рифат Бурџевић Тршо“ били су и командант Друге бригаде копнене војске Жељко Кузмановић, као и начелник Рашког округа Небојша Симовић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!