Прочитај ми чланак

ВУКАДИНОВИЋ: Опозиција не тражи изборе, то је „провидна“ игра

0

Не верујем да ће бити ванредних парламентарних избора у Србији, каже посланик Ђорђе Вукадиновић.

Он је казао да не мисли да је одржавање ванредних парламентарних избора свршена ствар као што то мисли већина његових колега у Скупштини, наводећи да нема рационалних разлога за изборе, а да власт панично покушава да их пронађе.

– Међу разлозима за одржавање избора власт наводи да треба проверити вољу народа, да је атмосфера у Скупштини неподношљива, те да треба изаћи у сусрет опозицији која тражи изборе – каже Вукадиновић, уз коментар да их нико из опозиције не тражи.

Како објашњава, то је већ виђена и провидна игра и стратегија која је примењена 2014. и 2016. године. Али, како каже, и присталице СНС не верују много у ту причу.

Међутим, он не одбацује могућност да лидер СНС Александар Вучић “преломи” другачије уз образложење да не може да се супростави вољи чланова странке и да ће је поштовати.

Посланица ДЈБ Бранка Стаменковић оцењује да СНС тражи изговоре да распишу ванредне парламентарне изборе зато што, како каже, “губе изборе у престоници”.

“- Ако имамо изборе само у Београду, владајућа већина губи изборе. Они се надају да ће лош резултат у Београду амортизовати ако паралелно имају паралемнтарне изборе, и сад им за то треба изговор – рекла је Стаменковић.