Прочитај ми чланак

ВУЧИЋЕВИ МЕДИЈИ нападају Путина! Покренута кампања-припрема за увођење санкција!?

0

У Србији су јутрос осванули наслови у режимским таблоидима по наредби Александра Вучића који говоре о Путину који је “издао Србију”.

Прорежимски таблоиди добили су наредбу да изврше покушај утицаја на јавно мњење у Србији уз насловне стране новина које су у продају пуштене дан након што је руски председник Владимир Путин изјавио да су Доњецка Народна Република и Луганска Народна Република постале независне на основу преседана Међународног суда правде приликом одлучивања о независности Косова.

Како су писали поједини медији, Вучић ће се јавности обратити у петак или суботу, а том приликом бавиће се коментарисањем изјаве руског председника, а очекује се и да говори о испоруци руског плина Србији.

Тако је један од наслова “Светски сукоб преко наших леђа: Путин игра на Косово”, пропраћен констатацијом да се “Путин позвао на пресуду Међународног суда правде из 2009. године.

Само још неки у низу наслова које је Јутарњи издвојио су: “Да ли смо се као народ превише клели у руског предсједника: Путин због рата заборавио Србе и Косово”, “Зар овако браћо Руси? Путин забио нож у леђа Србији: Трампио Косово за Донбас”, “Голи интерес: Путин својом интересом штити интересе у Доњецку и Луганску, не водећи рачуна о позицији Србије на Косову” и “Славље у Приштини, Загребу и Сарајеву због Путинове изјаве”