Прочитај ми чланак

ВУЧИЋЕВА ПРЕВАРА: У марту поставља Шапића за градоначелника, Весић одлази!

0

Суочен са континуираним падом рејтинга и београдским изборима које не може да избегне, Вучић је смислио да покуша да "превари" Београђане - у марту ће жртвовати Весића, а за градоначелника ће поставити Александра Шапића, који ће бити и кандидат СНС на изборима!

Весић је Вучићу постао превелик терет, а резултати свих истраживања јавног мњења показују да не само да напредњаци немају никакве шансе да сами са СПС-ом задрже власт у главном граду – већ им прети и прави изборни дебакл!

Аналитичари ове резултате истраживања пореде са 2000. годином када је ЈУЛ био терет на леђима Милошевића, слично као што је данас Весић Вучићу. Шеф напредњака свестан је овога већ месецима и једном је већ одложио ову одлуку због страха од реакције Весића. Весић много тога зна, ништа се у Београду није радило без његовог знања. Али у тим пословима он није био сам – у његове комбинације укључен је готово читав врх СНС, као и Вучићево приватно окружење.

Ипак, у покушају да тренд пада рејтинга напредњака у престоници макар заустави, Вучић је био принуђен да преломи.

Иако је суочен са огромним незадовољством унутар странке, како струје око Небојше Стефановића, тако и екипе Горана Весића – Вучић је већ одлучио да ће кандидат режима за градоначелника Београда бити Александар Шапић!

И не само то. Свестан да са Весићем у граду нема никакве шансе, одлучио је да Шапића устоличи већ сада и да му годину дана на челу Београда, верујући да ће Београђани заборавити све Весићеве и Радојичићеве брљотине. Међутим, проблем је што је и Шапићев рејтинг у паду, иако не тако великом као што би неки опозиционо оријентисани грађани очекивали.

Део бирача који су гласали за Шапића је то урадио верујући да је он опозиција Вучићевом режиму. Трећина Шапићевих бирача каже да неће гласати за њега јер је ушао у коалицију са Вучићем, трећини то не смета, док трећина нема став. Након лажних јунских парламентарних и локалних избора, Шапићев СПАС је ушао у отворену коалицију са напредњацима и на републичком нивоу и свуда на локалу где год је учествовао на изборима.

Вучић је Шапића изабрао за председника општине Нови Београд, Шапићеви најближи сарадници ушли су у власт по београдским општинама, има министра у Влади Србије, почео је Вучића да зове својим пријатељем. Све то грађани виде и реагују.

Да би покушао да ојача у јавности пољуљану Шапићеву позицију пред изборну трку за градоначелника Београда, Вучић је решио да смени одавно прежаљеног и реално непостојећег првог човека престонице Зорана Радојичића и да на његово место постави Шапића.

Ипак и поред постигнутог дила са Вучићем, Шапић је у страху због очекиване негативне реакције Горана Весића. Весићу се не иде у отворени сукоб са Вучићем, али нико не сумња да ће у потаји саботирати Вучићевог новог пулена на све могуће начине. А у томе је изузетно вешт, што су на својој кожи осетили и Радојичић и Мали.

Зато се чини логичним што Шапић захтева од Вучића да у пакету са „Чичичићем“ оде и Горан Весић, али и не само то – Шапић тражи да постави и градског менаџера и секретара за урбанизам и легализацују, као и још нека места за своје људе. Иако није склон да прихвата уцене, према нашим информацијама Вучић је био принуђен да прихвати ове захтеве Александра Шапића.

Остаје да се види да ли ће Вучић одржати реч коју је дао Шапићу, а потом и да ли ће Београђани насести на ову Вучићеву изнуђену превару.