Прочитај ми чланак

Вучићев таблоид Србију прогласио за послушника Америке

0

Вечерње новости, таблоид у служби Александра Вучића, прогласио је Србију послушником САД, јер је Министарство спољних послова Србије дало препоруку српским држављанима у Украјини да размотре могућност привременог напуштања територије те државе.

Наиме, таблоид је најпре пустио текст под насловом „Селидба по команди из Вашингтона: До сада је 35 држава позвало грађане да напусте Украјину због најаве сукоба са Русијом“, у којем тврди да је Америка дисциплиновала свој „хор послушника“, што се види из чињенице, како кажу, да је у последњих 24 сата још 15 држава послушало савет из Вашингтона и сугерисало својим грађанима да напусте Украјину.

А само сат и по потом следи текст насловљен са „Званично саопштење Министарства: Препорука грађанима Републике Србије који се налазе у Украјини“, у којем се преноси препорука Министарства спољних послова грађанима Србије који се тренутно налазе у Украјини да размотре могућност привременог напуштања територије те државе.

Дакле, из наведеног је јасно да је Србија послушник Америке, јер је дала препоруку грађанима да напусте Украјину.

Или господа из Вечерњих новости мисле да су сви други послушници Америке због исте препоруке коју је дала и Србија, али да то сама Србија није, јер је води Александар Вучић.