Прочитај ми чланак

Вучићев циркус, акробатска тачка већ виђена: „Брнаба“ нови мандатар Владе

0

Београд -- Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је донео одлуку да ће Ана Брамбић бити мандатар за састав нове Владе Србије.

„Ништа крупно не могу да јој замерим, а ситно могу, али то себи могу и више, па није фер да себи опростим, а другоме не“, истакао је и додао да је водила дисциплиновану и одговорну политику.

Printskrin: TV B92

Он је на обраћању у Палати Србије истакао важност тога што су претходни избори протекли мирно.

„Веома је важно да су избори протекли мирно, без било каквих инцидената и важно је да су грађани Србије показали колико поштују демократију и изборе“, рекао је Вучић и додао да је излазност била већа него у многим другим земљама.

„Успели смо да земљу која је увек била међу последња када је у питању економски напредак буде међу првима и да то не буде случајно“, изјавио је Вучић и додао да је то био напоран посао.

Он је истакао да је било важно да укаже будућем мандатару на три основна циља српске политике.

„То је да у политици коју будемо водили, Србија се дичи са три чињенице. Пре свега, Србија је слободна и независна држава. Под два, Србија је на европском путу. Под три Србија ће одржати односе са Русијом и Кином, али и развијати односе са САД“, изјавио је он.

Навео је који су нови циљеви Владе.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Пре неколико минута потписао сам Oдлуку о предлогу кандидата за председникa нове владе. Ана Брнабић се жестоко борила за своју земљу. Hије ce додворавала ни страним центрима моћи, ни оним у земљи. Радила је свој посао добро. Водила је дисциплиновану и одговорну политику. Ништа крупно не могу да јој замерим, а ситно могу, али то себи могу и више, па није фер да себи опростим, а другоме не. Нова Влада ће имати циљ да се подигне економска снага Србије – животни стандард обичних људи и даље мора да расте. Затим, даља изградња путева и пруга, оно што је већ уговорено. Мора да се ради и на новим пројектима, у које ћемо као држава да кренемо жестоко. И трећи циљ је јачање здравствене моћи Србије.

A post shared by Александар Вучић (@avucic) on

„Нова Влада ће имати циљ да се подигне економска снага Србије – животни стандард обичних људи и даље мора да расте иако је то немогуће у било којој другој земљи у време короне. Затим даља изградња путева и пруга, оно што је већ уговорено. Мора да се ради и на новим пројектима, у које ћемо као држава кренемо жестоко. И трећи циљ је јачање здравствене моћи Србије“, истакао је он и додао да морамо ојачати војску и полицију.

„Морамо бити једна од најуспешнијих европских земаља“
Вучић је казао да је актуелна Влада Србије успела да Србију доведе да буде међу првима и да то траје већ четири године.

„Пре тога смо прошли кроз најтеже могуће реформе, кроз Закон о раду, кроз фискалну консолидацију, кроз политичке и економске реформе које је мало која земља успела да предузме“, казао је Вучић.

Он је истакао да је обавеза власти да суочавајући се са изазовима, а највећи су притисци око КиМ и покушај приморавања Србије да призна КиМ а да за то не добије ништа.

Други од изазова је здравствена ситуација, када корона буде снажније присутна, казао је Вучић.

Додао је да је трећи изазов то како да у време короне и затворених граница са Европом и светом одржимо економски ритам.

„Морамо да покушамо да будемо једна од најуспешнијих европских земаља“, поручио је Вучић.

У складу са тиме, како каже, мандатару и скупштинској већини је желео да укаже да је Србија слободна, независна и суверена држава, која се налази на европском путу и која ће чувати пријатељске односе са Русијом, Кином, али и градити све боље односе са САД.

„То су та три основна циља. Нова влада треба да подигне економску снагу Србије“, поручио је Вучић.