Прочитај ми чланак

Вучић: Срби воле Трампа из ината

0

Приметио сам опште одушевљење у народу када је у питању победа Доналда Трампа САД, а тако је и у Српској напредној странци чији сам председник.

vucic_zastave_sr_eu100-_v-gseapremiumxl

Вучић каже да, по његовом мишљењу постоји више разлога за овакав став, а први међу њима је тај што су људи осећали да су под притиском деценијама, и сада им се чини да ће бити под мањим притиском.

– Други разлог, који ме брине, јесте то што људи у Србији сматрају да је увек неко други крив за све њихове неуспехе и избегавају сопствену одговорност. Трећи разлог је српски инат, мала, ситна освета, да виде политички крај некога од кога су доживљавали непријатности – казао је Вучић.

Он је нагласио да Србија ниједног секунда није мешала у америчке изборе, да није навијала, и да је то унутрашње питање и израз слободне воље америчког народа.

– Ми треба да се бавимо својим изборима – рекао је Вучић.

Он је подсетио на данашњој заједничкој конференцији за новинаре са Мајклом Девенпортом, који му је уручио извештај Европске комисије о напретку Србије, да је Трампу већ честитао победу и да Србија жели најбоље односе са САД.

– Ми се за разлику од многих нисмо мешали у изборе, јер је то њихова унутрашња ствар. Наш је посао да гледамо своје изборе – поручио је Вучић.

Николићева честитка: Трампову победу није очекивао само онај ко иде затворених очију кроз живот
Како је додао, приметио је да је Немачка, рецимо, тешко поднела Трампову победу.

– Мој пријатељ Руди Ђулијани (бивши градоначелник Њујорка) добиће веома важну функцију, а он је један од првих који је подржао Београд на води – реакао је Вучић.

Ђулијани ће, по Вучићевим речима, највероватније добити неку функцију у будућој Трамповој амднистрацији

– Је л’ знате Мајкл, сад ћете моћи мање да ме критикујете – рекао је Вучић у шали.