Прочитај ми чланак

Вучић се од почетка године обратио 248 пута путем телевизија са нац. покривеношћу

0

Центар за истраживање, транспарентност и одговорност (ЦРТА) саопштио је данас да се за 10 месеци ове године председник Србије Александар Вучић обратио 248 пута путем телевизија са националном покривеношћу.

Александар Вучић се највише пута обратио у априлу, чак 32, док се у марту обратио 30 пута.

По 27 пута се обратио у фебруару и октобру, а у септембру 26.

Вучић се у јуну и јулу обратио по 23 пута, док се по 21 пут обратио у мају и августу.

Најмање Вучићевих обраћања било је у јануару, када се обратио 17 пута.

Подсетимо, само у последњих неколико дана Вучић је прво гостовао прошле среде на Радио-телевизији Србије и то у Дневнику 2, да би се у петак обратио у Националном дневнику ТВ Пинк.

Вучић је већ у недељу гостовао и на ТВ Прва, а синоћ је био гост у вишесатној емисији „Ћирилица“ на ТВ Хепи.

Иначе, занимљиво је то и да је Вучић већ био гост „Ћирилице“ почетком октобра, а истог дана пре те емисије је дао интервју за CNN.

Крајем октобра ове године Биро за друштвена истраживања (БИРОДИ) саопштио је да је председник Србије Александар Вучић у последњих 10 и по месеци био више од 14 пута заступљенији од читаве опозиције у Дневнику 2 Радио-телевизије Србије.

Према резултатима мониторинга извештавања у Дневнику 2 РТС-а, који БИРОДИ спроводи од децембра 2022. године, председник Вучић је у периоду 1. децембра 2022. до 15. октобра 2023. био присутан 10 сати 32 минута и 1 секунду, што је у просеку 25 одсто времена свих посматраних актера.

„То је 14 пута више од представника опозиције који су у истом времену били присутни 44 минута и 15 секунди, а што је 1,6 одсто од укупног времена свих посматраних актера“, навео је БИРОДИ у саопштењу.