Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Сарађујемо са Русијом, идемо у ЕУ

0

vucic-london

Премијер Србије Александар Вучић рекао је у Лондону да Србија жели да задржи добре односе са Русијом, али да не мења свој циљ, пут ка Европској унији.

Он је после одржаног предавања на ЛСЕ одговарао на питања студената, а нека од њих су се односила на цензуру у медијима, односе Србије и Албаније, те на гостовање председника Русије Владимира Путина у Београду.

”У Србији нема цензуре, а лако ме је напасти због моје прошлости. Чујем озбиљне оптужбе за које не постоје докази”, рекао је Вучић.

Председник Владе је истакао да је српска полиција ухапсила све одговорне за нападе на објекте који су у власништву Албанаца, а који су се догодили после нереда на фудбалској утакмици репрезентација Србије и Албаније у Београду.

“О српско-албанским односима треба да говоримо без острашћености, треба да се фокусирамо на повезивање наших економија”, истакао је Вучић.

Када је реч о посети Владимира Путина Београду, Вучић је рекао да је „улога Русије у ослобађању Београда веома очигледан разлог због чега смо позвали Путина на параду“.

„Желимо да задржимо добре односе са Русијом, али то неће променити стратешки циљ – а то је приступање ЕУ“, истакао је Вучић.

Он је такође рекао и да ће на будућност земаља Западног Балкана пресудног утицаја имати економија, а не политика.

Разговор премијера Вучића са студентима ЛСЕ прекинуо је Никола Сандуловић, некадашњи члан обезбеђења премијера Зорана Ђинђића.

Вучић борави у дводневној посети Лондону, током које ће се састати с британским министром спољних послова Филипом Хамондом и градоначелником Лондона Борисом Џонсоном.

(Танјуг)