Прочитај ми чланак

Вучић: „Са Русима правимо оклопна возила”

0

Министар одбране Александар Вучић разговарао са потпредседником Владе Русије задуженим разговарао о унапредјењу војно-економске сарадње

Преговарачки тимови две земље представиће јавности 1. фебруара 2013. године анализу могућности за њено унапређење.

Вучић је истакао да Србија у Великој Плани гради фабрику, која ће бити готова до краја године и која ће производити борбена оклопна возила.

„Та возила извозиће се у Кенију и Бангладеш. Ради се на томе да Русија производи шасију и каросерију а ми све остало за та возила. До јуна 2013. запошљаваће 130 запослених“, изјавио је Вучић на заједничкој прес конференцији с руским вицепремијером.

У делегацији са Рогозином налазе се директори фабрика Миг-Сухој, Рособоронекспорт и други Вучић је новинарима рекао да ће руској делегацији данас бити приказано шта све Србија може да понуди у смислу војно-економске и војно-одбрамбене сарадње.

„Оформили смо тимове и у нашем тиму учествују представници комплетне наменске индустрије и свих државних органа који имају нешто да понуде. Циљ нам је да размењујемо робу, да купујемо, заједнички производимо и продајемо на трећем тржишту“, изјавио је Вучић.

Он је додао да ће 1. фебруара тимови двеју држава изаћи са комплетном анализом како да се унапреди сарадња.

 

(Танјуг)