Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Руководство Републике Српске да спусти тензије

0

Председник Владе Србије Aлександар Вучић данас је у Српској, на отварању деонице аутопута Прњавор - Добој, позвао руководство Републике Српске да уради све што може ради спуштања тензија.

Фото: rtrs.rs

Фото: rtrs.rs

Ниједном речју нећете чути покушаје притиска, то није могуће између браће, али моје је да вам кажем да увек урадите све што можете да тензије спустите, изјавио је Вучић на отварању 36 километара аутопута.

Вучић је оценио да су региону више неко икада потребни мир и стабилност и да се више никада не смеју пребројавати мртви, већ нова радна места.

Не граде се аутопутеви да би њима ишли тенкови, него да би се људи повезивали. Потребан нам је мир и са Бошњацима и са Хрватима, изјавио је Вучић. Наша је обавеза да се међусобно повезујемо, радимо боље и више, рекао је Вучић и оценио да изградити пут не значи само побољшати комуникацију, него одредити и смисао коме се тежи.

Он је оценио да ће Србија брже привредно напредовати ако буде мир и да ће користи од тога имати и Република Српска.

У миру ћемо тешким радом најбрже да напредујемо, а ако је Србија економски јака, осетиће то и људи у Републици Српској, изјавио је Вучић.

Ми ћемо увек бити спремни да бранимо своја огњишта, али морамо да будемо спремни да и друге чувамо од нас, рекао је Вучић и констатовао да су Срби као народ у прошлости често имали много храбрости, али не увек и довољно мудрости.