Прочитај ми чланак

Вучић признао: Косово ће бити болно за Србију?!

0

Потпредседник владе ускоро ће бити састанак са Србима са севера Космета и јужно од Ибра да би се размотрила могућност да се испуне све обавезе које је претходна влада преузела, а да се сачувају национални интереси

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас у Београду да ће све што се буде дешавало по питању Космета бити болно за Србију и најавио за наредне две недеље низ дипломатских састанака који ће умногоме одредити развој догађаја.

Након састанка са италијанским министром одбране Ђампаолом ди Паолом у Палати Србија, Вучић је изјавио да ће ускоро бити састанак са Србима са севера Космета и онима који живе јужно од Ибра да би се размотрила могућност да се испуне све обавезе које је претходна влада преузела, а да се у исто време сачувају национални интереси и настави процес европских интеграција.

Вучић је рекао да је Србија веома забринута због могућег развоја догађаја по изрицању пресуде Рамушу Харадинају у четвртак у Хагу и приликом обележавања албанског Дана заставе које је у току, због чега ће учинити све да ти догађаји прођу мирно и у демократским оквирима. Вучић је истакао да је потребно да и друга страна уложи исти такав напор.

 

(Бета)