Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ПОНОВО ЛАЖЕ: А Мајами са Кокезом, кумом и екипом?

0

Данас је Вучић таблоидима дао налог да пишу масне неистине како он већ десет година није био на одмору, јер нема времена од "бриге и рада" за Србију. Ништа, наравно, није спорно да председник државе оде на одмор, али је спорно кад лаже да не иде. Ишао је много пута, тајно, приватним авионом на неколико дана да се не би приметило да је одсутан. И увек је то било у занимљивим друштвима и веома, веома скупо.

Један одмор се, ипак, издваја од свих.

Након избора 2014. године, када је постајао премијер, Александар Вучић је решио да се у уском друштву мало опусти. Пошто је отпала опција Борског језера коју годинама препоручује грађанима Србије јер су вероватно капацитети били попуњени, тешка срца је одлучено да се иде, ни мање ни више, него у Мајами!

Летело се, наравно, приватним авионом, а то задовољство кошта најмање 50.000 евра у зависности од величине авиона и колико дана је авион у најму. Члановима породице друштво су правили Славиша Кокеза, чувени мултимилионер и бизнисмен кога је касније лично Вучић оптужио за сарадњу са Беливуковим кланом, неизоставни кум и мултимилионер Никола Петровић, познат по кућама на Дедињу и разним бизнисима, а посебно са мини хидроелектранама, Миодраг Шкрбић, власник компаније Нитес која се такође бави ИТ технологијама и која по одласку Александра Обрадовића са места директора ЕПС-а преузела од Кокезе послове са ЕПС-ом вредне више десетина милиона евра.

Ово ексклузивно путовање се од осталих сличних разликовало и по романтичној причи о знању шпанског језика Славише Кокезе – Вучићевог тадашњег мезимца и некадашњег члана обезбеђења Српске радикалне странке.

Наиме, у једном тренутку опуштеног ћаскања о новцу, Александар Вучић присутне је изненадио захтевом да, кад се врате у Србију, да се нико не помера из Београда за сваки случај док не прође избор Владе у Скупштини.

На то је реаговао Славиша Кокеза и срамежљиво рекао да је он већ уплатио одмор у Доминикани, у којој је касније, прича се, купио и скупоцену вилу!

– Каква, бре, Доминикана – подвикнуо је Вучић. – Ти, Славиша, мало-мало па негде на пут. Како ти, бре, уопште путујеш кад не знаш реч страног језика?

– Није баш тако, шефе – одговорио је Кокеза. – Знам мало шпански.

– Ти!? Шта знаш да кажеш на шпанском?

На изненађење присутних Кокеза одговори да зна како се на шпанском каже пегла. Видевши зачуђене погледе свих, посебно Вучића, Кокеза је наставио:

– Шефе, ја често идем у Доминикану. И онда сам морао да научим како да им објасним да нешто треба да се испегла. Покажем у орману шта треба да се испегла, направим потез руком као да пеглам и изговорим планча (пегла). И све ме разумеју…

Није познато да ли је овај таленат за стране језике квалификовао касније Славишу Кокезу за место председника Фудбалског савеза Србије и везу са кланом Беливук-Миљковић, тек екипа из Мајамија је и даље на окупу, бизниси су порасли, куће по Дедињу су се изградиле, путује се приватним авионима са и без председника на Миконос, Сент Барт, Италију, француске Алпе и разна друга монденска и егзотична места.

Ово је само један од путописа Александра Вучића, Кокезе, кума Николе и екипе. Има времена, чуће се за још.