Прочитај ми чланак

„ВУЧИЋ ОВЕ ГОДИНЕ Приштини предаје столицу у УН“

0

Лидер Народне странке Вук Јеремић каже да председник Србије Александар Вучић намерава да ове године "преда Приштини столицу у УН".

Јеремић, у изјави за Телевизију „Наша“, тврди да ће Вучић након тога пристати на „обесправљивање“ Републике Српске и на крају „увести Србију у НАТО“, а од странаца ће тражити да га у том периоду не критикују, саопштила је Народна странка.

Према Јеремићевим речима, Вучић „предајом виталних српских националних интереса Западу плаћа свој опстанак на власти“ и планира да влада деценијама на начин на који то у Црној Гори чини његов „политички узор и близак партнер“ Мило Ðукановић.

Јеремић, такође, каже да ће наставити да критикује Вучића без обзира на, како је навео, „бруталну кампању лажи председника СНС и његових медија“.

Он је такође позвао Вучића на телевизијски дуел.

– Ако располаже доказима о ономе што је претходних година говорио о мени, нека изабере место, време и формат; уместо што разговара са понизним новинарима режимских медија, нека скупи храброст и изађе са мном на телевизију и разговара о било чему, биће то сигурно занимљив дуел – рекао је Јеремић.