Прочитај ми чланак

Вучић одликовао свог пријатеља Курца

0

Александар Вучић је примио у радну посету савезног канцелара Републике Аустрије, Себастијана Курца и том приликом му уручио Орден Републике Србије на ленти, за заслуге у унапређењу односа са Србијом и целим регионом Западног Балкана.

– Добро дошао, драги пријатељу – објавио је Вучић на Инстаграму.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Вучић је поручио свом аустријском пријатељу, који признаје независност Косова, да се у нашем граду осећа као код своје куће.

– Драгом пријатељу, Себастијану Курцу, показао сам понос Београда и пожелео му да се у нашем граду осећа као код своје куће. Односи наше две земље никада нису били бољи, а велика заслуга за то припада нашем пријатељу Себастиану – написао је први напредњак.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Подсетимо, Вучићев „драги пријатељ“ недавно је угостио тзв. косовског премијера, Аљбина Куртија, који се захвалио Курцу на подршци Аустрије Републици Косово у свим њеним међународним тежњама, констатујући да је Аустрија пети највећи улагач на Косову.

Курц који је изјавио да је Аустрија признала Косово и да тај став неће мењати, својевремено је поручивао Вучићу да престане да пореди Каталонију и Косову и који стално наглашава да је Косово важан партнер Аустрије, сада добија орден од пријатеља му Вучића, којем су уста пуна заклињања у Косово.