Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ О СВОМ БРАТУ: Он је веона вредан, од почетка је са нама

0

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да током изборних кампања није много обећавао, већ да је говорио о "тешком раду и зноју"

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да током изборних кампања није много обећавао, већ да је говорио о „тешком раду и зноју“.

Он је у “Инсајдер дебати“ одговарао на питање Бранкици Станковић шта његов брат Андреј Вучић ради у СНС.

„Шта са мојим братом? Нисам љут, желим да поставите сва питања. Он је од почетка са нама, члан је ГО, никакву јавну функцију нема, ништа није добио или узео, и даље плаћа кредит у швајцарским францима за стан који је одавно купио и не знам шта вас још занима?“, рекао је Вучић.

Говорећи о старој изјави из 2008. о томе да ће „радити код брата“, Вучић је рекао да су тада планирали да се баве приватним бизнисом.

„Међутим, ја сам поново ушао у политику“, рекао је Вучић.

Станковићева га је питала зашто је проблем да се пита о улози његовог брата, ако он има посао у СНС да помаже у оснивању општинских одбора.

„Ви реагујете као да то није легитимно питање. Ако је он страначки функционер, зашто то гледате као на питање ‘он је ваш брат'“, рекла је она.

Вучић је рекао да његов брат никада ништа није украо, да му помаже и воли странку.

„Нервира их из два разлога. Прво, зато што је веома вредан и годишње посети све одборе два или три пута, да види какве проблеме имају, да ли су поштовани и такве људе је тешко наћи. Друга ствар је његова крупна грешка везана за онај случај када је био изубијан. Одмах је кренула хајка да је он нешто заподенуо, понудили су му помоћ Мајкл Девенпорт и Саша Јанковић, а Андреј је погрешио што је написао јавно писмо, када је рекао Девенпорту и Јанковићу да му не требају, већ да га занимају органи ове земље. Тог секунда су схватили да он има другачија размишљања од мене, као рецимо европски пут Србије. И зато је кренуо жесток притисак“, рекао је Вучић.

Како је навео, зато су кренуле приче о ресторану „Франш“, рекетирању, које су, како тврди, апсолутна лаж.

„Ја сваку флашицу воде платим, ништа нисам украо, вредно радим и зато је једино преостало да се врши криминализација породице“, рекао је он.