Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ О НАПАДУ: Група навијача из Србије започела је инцидент

0

496787_vucic3-tanjug_f

Премијер Србије Александар Вучић обратио се данас јавности после ванредне седнице владе која је сазвана након инцидента у Сребреници.

„Водио сам делегацију наше земље на помен невино страдалим жртвама у Сребреници, замољен сам од домаћина да не говорим на том скупу, поштовао сам, био пристојно, чак и срдачно дочекан од породице жртава, од мајки убијених, од господина Дураковића. Све време смо се трудили и понашали смо се достохјанствено, одговорно и представљали своју земљу онако како бих волео да смо је увек представљали“, рекао је Вучић у обраћању јавности на конференцији за штампу.

„Када сам долазио било је неколико погрда, али није било проблема. Када смо излазили из простора, група навијача једног фудбалског клуба из Србије почела да узвикује организовано погрде, а када сам положио цвет, са свих страна су кренули узвици“, рекао је Вучић, додавши да навијачка група из Србије није директно учествовала у нападу.

Вучич је додао да његова рука према бошњачком народу остаје испружена, и да ће наставити са таквом политиком.

Изетбеговића ћемо дочекати у народној ношњи

Бакиру Изетбеговићу никада у Србији неће ништа да се догоди лоше. Сачекаћемо га у народној ношњи, са погачом и сољу, рекао је Вучић и додао да ће се са Изетбеговићем чути за неколико дана.

„То је био организовани напад, и треба да се стиди онај који је настављајући пренос позивао на наставак линча. Позивам Србе и све остале грађане Србије да поносно и уздигнута чела, онако како сам и ја данас корачао одајући почаст да никада нигде не покажу мржњу према нашим комшијама и пријатељима Бошњацима, да нико не дигне руку на њих јер са њима морамо да живимо заједно у будућности, и они ће ту руку прихватити“, рекао је Вучић додавши да је „доста било мржње и беса“.

„Комшије и пријатељи Бошњаци пружам вам руку, а не брините за будале које су ово изазвле, таквих има свуда“, поручио је Вучић и додао да су групе које су га напале повредиле мајке и породице жртава.

На питање да ли се слаже да је у питању покушај атентата Вучић је одговорио да „није мислио да су хтели да га воде на ручак или вечеру“.

На питање да ли мисли да је прекршио безбедносне протоколе, Вучић је одговорио:

„Да, мислим да сам прекршио, али да нисам, онда бисте питали што нисам отишао. И да сам изгубио главу ја бих био крив.“

Подсетимо, премијер Србије Александар Вучић на комеморацији у Сребреници погођен је каменом у лице и том приликом лакше је повређен. Вучић и људи из његове пратње су евакуисани су одмах након напада.

Министар спољних послова Ивица Дачић и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најоштрије су осудили напад на премијера, назвавши га покушајем атентата.

 

Blic